USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Заклик ООН до РФ припинити війну в Україні: хто голосував проти

16 Грудня 2022 08:49
Резолюцію Генасамблеї ООН «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованій Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, Україна», що вимагає, щоб РФ негайно припинила свою агресію проти України та беззастережно вивела всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів, не підтримали 14 країн.

Як інформує Главком, «за» документ проголосували 82 країни, «утрималися» – 80.

Так, проти голосували Білорусь, Китай, Куба, Північна Корея, Еритрея, Ефіопія, Іран, Казахстан, Малі, Нікарагуа, Росія, Судан, Сирія, Зімбабве.
У тексті резолюції також міститься заклик до Росії вжити всіх необхідних заходів для того, щоб негайно покінчити з усіма порушеннями та зловживаннями щодо жителів Криму.

Серед них, згідно з документом, дискримінаційні заходи та методи, довільні затримання та арешти, тортури та інші жорстокі, нелюдські або принижуючі гідність види поводження.

Згадуються також сексуальне та гендерне насильство, у тому числі з метою змусити затриманих осіб свідчити проти себе чи співпрацювати із силовиками.

У документі зазначається, що тимчасова окупація Криму стала основою для серйозної кризи в галузі прав людини на інших територіях України, що перебувають під тимчасовим військовим контролем РФ.

Як відомо, цілі російського диктатора Володимира Путіна в Україні не змінилися. Він продовжує переслідувати максималістські цілі, використовуючи численні механізми, спрямовані на те, щоб змусити українців вести переговори на умовах Росії та, ймовірно, піти на превентивні поступки, дуже вигідні для Росії. Для досягнення своєї кінцевої мети Путін використовує два військові інструменти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олесь Показати IP 16 Грудня 2022 09:35
Ми їм хліб а вони нас хочуть вбивати . Ефіопія, Куба, ..... вигнати нафіг всіх тих представників послів і консулів з України . Некупляти нічого китайського , бойкотувати ткеж треба а не дивитися .
Ірина до Олесь Показати IP 16 Грудня 2022 10:58
100 %. Та й Казахстан здивував.
SVV Показати IP 16 Грудня 2022 11:15
Не відправляти їм зерно наше, нехай дохнуть там.
14+80 Показати IP 16 Грудня 2022 11:19
Ті що утримались, такі ж повії, як і 14 що голосували проти. Що ви хочете від організації, яка з 2020 року всіх закрила лоХдауном?
Анонім Показати IP 16 Грудня 2022 11:53
з країн Близького Сходу тільки Туреччина, Кувейт і Катар виступили за припинення війни. Очевидно, що жителям Саудівської Аравії, Арабських Еміратів, Єгипту начхати на те,щось десь точиться кровопролитна війна,хоча вони не так далеко від нас, щоб не бути в курсі,що відбувається, вони думають виключно про свої інтереси. Сподіваюсь,що більшість українців (на окремих гнид навіть тепер нема ніяких сподівань) вирушаючи на відпочинок у теплі краї в майбутньому, будуть пам'ятати, кому можна везти гроші, а кому дуля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus