USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У мережі поширюють фейк про наказ мобілізувати на Волині юнаків до 18 років

13 Грудня 2023 16:21
У російських та проросійських соціальних мережах поширюють фото підробленого документа – наказу військового комісара Луцького об'єднаного міського ТЦК та СП про те, що нібито за його ж розпорядженням потрібно провести підготовку юнаків до військової служби та надати списки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування 2007-2009 років народження.

Про це інформує служба зв’язків з громадськістю Волинського обласного ТЦК та СП.

Згідно з Положенням про територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 23 лютого 2022 року №154, в Україні не існує ані військових комісаріатів, ані військових комісарів.

Луцький ОМТЦК та СП й інші районні ТЦК та СП Волинської області такого документа не розробляли, бо він суперечив би законодавству України. Усі заходи, повʼязані з мобілізацією, проводять відповідно до закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

Читати ще: В Україні розганяють фейк про блокування карток за неявку в ТЦК

Також згідно з Законом України «Про військовий обов’язок і військову службу», військову службу можуть проходити громадяни, які досягли 18-річного віку.
Такі фейки розповсюджують, аби дискредитувати територіальні центри комплектування та соціальної підтримки й викликати невдоволення населення.

Читати ще: У мережі шириться фейк про купівлю авто для Волиньради. В обласній раді відреагували. Оновлено

«Аналізуючи наведене вище, рекомендуємо довіряти лише офіційним та перевіреним джерелам інформації», – наголошують у Волинському обласному ТЦК та СП.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
воэнком Показати IP 13 Грудня 2023 17:30
Я чув шо всiх пенсiонерiв до 97 рокiв також мобiлiзують !!!
оппа до воэнком Показати IP 14 Грудня 2023 15:52
Щось ти там чув, а от поміняти розкладку клавіатури на українську не чув. Тому скачи далі на бутилці, кацапина!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus