USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У мерії Луцька планують судитися з Кабміном

22 Червня 2016 17:42
Подати до суду на Україну в особі Кабінету міністрів можуть у Луцькій міськраді у разі, якщо на державному рівні не вирішать питання перевезень пільговиків електротранспортом.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міськради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва 22 червня.

Під час обговорення стратегії розвитку Луцького підприємства електротранспорту заступник міського голови Сергій Григоренко зазначив, що, якщо держава з 1 січня 2017 року не вирішить проблеми з компенсацією за перевезення пільговиків (не введе персоніфіковані пільги чи не надасть бодай частину коштів), у міськраді розглядають варіант позов до суду на державу Україна в особі Кабміну за невиконання своїх зобов’язань. Відтак, у місті відмовляться безплатно перевозити пільговиків, які не мешкають у Луцьку. Луцьким пільговикам видадуть безплатні пластикові картки, а приїжджі муситимуть платити за проїзд у тролейбусах. Наразі сподіваються на те, що Верховна Рада прийме законопроект «Про електричний транспорт», що дозволить вирішити проблему з 1 січня наступного року.

Посадовець нагадав, що 18 мільйонів гривень, виділених ЛПЕ з міського бюджету, вичерпаються у липні. Після цього буде декілька варіантів дій: відпустити працівників в неоплачувану відпустку та не перевозити пасажирів, або платити далі, чекаючи на рішення держави. Торік обсяг державної субвенції місцевим бюджетам за пільгові перевезення електротранспортом становив 1,9 мільярда гривень. Зокрема, 15 мільйонів виділили Луцьку. Відтак, у місті, зі слів Сергія Григоренка, налічується 50 тисяч пільговиків, а за підрахунками з міського бюджету можна оплатити проїзд лише до 15 тисяч пільговиків (наприклад, найбільш незахищених категорій – інвалідів 1-ї групи, інвалідів по зору, осіб, позбавлених батьківського піклування,учасників бойових дій).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
не лучанин Показати IP 22 Червня 2016 17:45
кабмін особливо нинішній -"ветряная мельница" ....
прокуратор Показати IP 22 Червня 2016 17:56
Григоренко - хороший винахідник і ініціатор, тільки ці епітети треба заключати в лапки. Багато пропозицій, але вони дрібязкові та безрезультатні. Цікаво, як він буде вигравати суд в Кабміну? Ждьом-с, как говарівал Суворов.
дідо Показати IP 22 Червня 2016 19:20
Якщо нема грошей . тоді перестати возити пільговиків. Нехай пільговики самі вимагають свої кошти.
бабо до дідо Показати IP 24 Червня 2016 22:56
Григоренко то це ти анонімний дідо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus