USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У мерії визнали: ситуація з розчищенням луцьких тротуарів – незадовільна

7 Лютого 2017 13:09
Працівників комунальних служб просять ретельніше ставитися до своїх обов’язків щодо розчищень тротуарів та пішохідних доріжок від снігу.

Про це стало відомо під час оперативної наради у Луцькій міській раді 7 лютого.

Директор департаменту ЖКГ Юрій Крась, звітуючись про утримання вулично-шляхової мережі в зимовий період 2016-2017 років, зазначив, що утримання території міста проводять технікою ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс»: 6 посипально-відвалочних автомобілів на базі МАЗ та 1 на базі автомобіля КАМАЗ, 1 навантажувач снігу, 3 погружчики, 1 підмітальна щітка з відвалом на базі автомобіля ЗІЛ-130, 5 самоскидів, 1 грейдер, 1 трактор МТЗ-80 з відвалом.

На початку зимового періоду комунальники заготовили 6 тисяч тонн протиожеледних матеріалів: більше 3 тисяч тонн піщано-соляної суміші, 2,9 тисячі тонн щебенево-соляної суміші та 180 тонн солі. Наприкінці 2016 року додатково придбали ще 172 тонни солі та в січні 2017 року – ще 220 тонн, та виготовили 1245 тонн протиожеледних сумішей.

У випадку погіршення погодних умов, які очікуються в місті найближчим часом, передбачають цілодобове чергування техніки. Для розчищення снігових заметів залучатимуть техніку підприємств, з якими укладені відповідні договори: ДПМК, ТзОВ «Унідор», «Луцькспецбуд», ПП «Сметана», ПП «Кочулап», МП «Шлях» та інші. Загалом, каже посадовець, дороги перебувають у задовільному стані.

Тротуари міста, переконує він, посипають сумішами ЖКП №№ 2, 3,7 та 11, товариство «М.Ж.К.» та ТзОВ «Луцьктеркомсервіс». Для підтримання в належному стані зупинок та пішохідних переходів задіяли, переконує Юрій Крась, понад 90 двірників та встановили 215 ящиків з щебенево-соляною сумішшю. А для утримання тротуарів та дворових територій міста передбачено використання 12 тракторів.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев звернув увагу на розчищення тротуарів у місті.

«Якщо у нас задовільний стан по дорогах, однак, мабуть що, незадовільний стан щодо обслуговування тротуарів. Я не скажу, що це погано працюють підприємства, тут є проблема з технікою. Але я просив би, щоб керівники житлово-комунальних підприємств залучили всі можливі людські ресурси, щоб розчистити доріжки, виходи з під’їздів», - зазначив він.

Водночас, варто додати, що на групу оперативного реагування «15-80» надходило чимало скарг на нерозчищені двори і тротуари, але це не стосувалося роботи комунальників, адже там дворовими територіями опікувалися ОСББ, які вирішили зекономити на послугах ЖКП. Тому, посадовець запропонував повідомити керівників цих об’єднань про численні скарги від мешканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus