USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Міноборони знищили документи про вторгнення Росії у Крим, – ексначальник Генштабу

10 Листопада 2020 11:43
У Генеральному штабі Збройних сил України знищили документи, які стосувалися розпоряджень керівництва держави та ЗСУ в період вторгнення Росії до Криму в лютому-березні 2014 року.

Про це «Гордону» розповів колишній начальник Генштабу – головнокомандувач ЗСУ, генерал-полковник Володимир Замана, який має в розпорядженні підтверджуючі документи, передає УНІАН.

«Жоден військовий, який був у Криму, жоден військовий у Генеральному штабі не знає ні про які накази (чинити опір окупантам – ред.). Ми зробили запит до Міністерства оборони і отримали відповідь, що розвідувальних відомостей про порушення повітряного простору в Криму, про застосування збройних сил РФ, про розпорядження (тодішнього в.о. президента Олександра) Турчинова про застосування Збройних сил, наказів якихось немає. Відповідь наступна: всі ці матеріали були знищені у 2016-2017 роках. Нам так відповіли в Міноборони», – розповів Замана.

На його думку, таке розпорядження було віддано зверху.

«Міністр оборони не мав права, і він не взяв би на себе таку відповідальність знищити такі матеріали. Це тільки розпорядження зверху. Яка причина? Або приховати свою бездіяльність, або приховати свій умисел. Тому що це дуже важливі матеріали», – зазначив Замана.
Копії документів, надані захистом Володимира Замани / «Гордон»

Також ексначальник Генштабу просив відомство надати інформацію про письмовий наказ в.о. президента Турчинова на застосування зброї проти російських окупантів у Криму в 2014 році. За його словами, про такий наказ заявляв сам Турчинов.

«Разом з тим в Головному оперативному управлінні Генерального штабу Збройних сил України відсутня інформація щодо того, що т.в.о. президента України Олександр Турчинов віддавав письмовий наказ на застосування зброї проти російських військ на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя в період з 23.02.2014 по 31.03.2014», – йдеться у відповіді Генштабу.

Замана переконаний, що отримані його захистом документи свідчать про те, що людина, яка у 2014 року була в.о. президента України, не виконала обов’язків, які приписані Конституцією.
Копії документів, надані захистом Володимира Замани / «Гордон»

Нагадаємо, Росія окупувала український Крим, увівши на територію півострова військових і організувавши в березні 2014 року псевдореферендум про його самовизначення. Самопроголошена кримська влада заявила, що 96,77% жителів півострова висловилися за приєднання Криму до РФ.

18 березня 2014 року в Кремлі було підписано так званий «договір» про прийняття до складу РФ Криму і Севастополя.

Країни Заходу не визнали анексію Криму і запровадили санкції проти Росії.

Верховна Рада офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року.

23 вересня Зеленський під час загальних дебатів 75 сесії Генасамблеї ООН закликав партнерів долучитись до міжнародної платформи деокупації Криму. 6 жовтня президент повідомив, що Європейський Союз готовий долучитись до цієї платформи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 10 Листопада 2020 13:28
Взяти пастора за яя і заспіває як труба єрихонська.
Клава Показати IP 10 Листопада 2020 13:50
Юлька перебазікала з Меркель та наказала підлеглому пастору несильно пручатись непередбачуваному російському ведмедеві, оскільки канцлерка пообіцяла повернути статус-кво в Криму міжнародним правом, (що виявилось яловим)..
Лучанин Показати IP 10 Листопада 2020 13:51
а был ли мальчик?
До лучанин Показати IP 10 Листопада 2020 15:01
Звісно,ні...Крим зараз марсіанам належить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus