USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Мінсоцполітики повідомили про індексацію пенсій та субсидії у 2024 році

2 Вересня 2023 22:46
У Міністерстві соціальної політики розповіли про індексацію пенсій та надання субсидій у 2024 році. Стало відомо, що підтримка громадян продовжиться, незважаючи на повномасштабну війну з російськими окупантами.

Заступник міністра соціальної політики Дар’я Марчак в ефірі «Українського радіо» заявила, що наступного року планується підвищення пенсій. Вона наголосила, що нарахування здійснюються всім українцям, які мають право на них. Виплати можна оформити через електронний кабінет Пенсійного фонду та через державну платформу «Дія».

Якщо громадянин досяг пенсійного віку за кордоном, він може звернутися до консульства. Марчак нагадала про нововведення – відеозв’язок із Пенсійним фондом. Вона також наголосила, що індексація пенсій очікується у традиційну дату – з 1 березня. Але визначити терміни індексації можна буде лише після затвердження державного бюджету. Розмір підвищення залежатиме від рівня інфляції.

«Розмір індексації та темпи зростання середньої заробітної плати є двома показниками, які визначають розмір індексації відповідно до закону. Про це можна буде говорити на початку 2024 року після надходження статистичних даних за 2023 рік», – зазначила чиновниця.

Держава повністю виконує зобов’язання щодо виплати пенсій українцям, які проживають на тимчасово окупованих територіях та за кордоном. Однак питання в тому, чи є у людини можливість фізично зняти гроші з карти – українська влада поки що не може на це вплинути.

Дар’я Марчак запевнила, що субсидії для українців у 2024 році будуть збережені.

«Ті громадяни, які мають оформлені субсидії, від них не потрібні жодні дії. Пенсійний фонд автоматично перераховує розмір субсидії, наприклад, після підвищення тарифу. Якщо доходи сім’ї не змінилися і тарифи зросли, то автоматично буде перераховано сам розмір субсидії, щоб сім’я не платила за ЖКП більше. Гроші будуть, субсидії виплачуватимуть», – пояснила заступник міністра соцполітики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus