USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

У міськраді – проти спорудження паркану за 400 тисяч для КП «Ласка»

18 Червня 2015 17:42
Скасувати рішення міськради про виділення КП «Ласка» 400 тисяч гривень на будівництво паркану рекомендували члени постійної комісії з прав людини.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 18 червня.

Депутати розглянули проект про скасування рішення міськради від 25 березня цього року, у якому йшлося про виділення коштів з міського бюджету для КП «Ласка» - 100 тисяч гривень для спорудження електропідстанції та 400 тисяч - для спорудження бетонного паркану.



Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук нагадав, що рішення про виділення коштів ухвалили після того, як підприємство пограбували. Він зауважив, що під час обговорення питання в сесійній залі тоді керівник підприємства Дана Новарчук не змогла надати інформації про необхідність виділення коштів. Депутат зазначив, що місто перебуває у скрутному фінансовому становищі, так, на Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді виділили 414 тисяч гривень, на ремонт спортзалів у школах міста – 300 тисяч, на підтримку малого підприємництва – лише 50 тисяч. Відтак, з його слів, немає підстав виділяти настільки значну суму на бетонний паркан з колючим дротом, що оточуватиме вольєри, де утримують собак. Він пропонував обгородити вольєри надійними сітками, виділивши на це значно меншу суму.

Представник комісії Вероніка Цибульська, яка нещодавно відвідувала підприємство, зазначила, що мешканці будинків на вулиці Мамсурова нарікають на гавкіт та виття собак, які утримуються на території КП «Ласка», нестерпний сморід трупів тварин, що розкладаються, а також те, що собаки, які втікають за межі території, знищують свійську птицю. З її слів, не дотримується норма про розташування притулків для бездомних тварин на відстані не менше 300 метрів від житлових будинків. Водночас, на всі зауваження Дана Новарчук відповідає, що це не притулок, а комунальне підприємство. Вероніка Цибульська повідомила, що тварини утримуються в тісних клітках, у жахливих умовах, бруді та смороді. Також вона звернула увагу на те, що відсутня інформація про залучення підприємством благодійних та спонсорських коштів. Експерт зазначила, що Луцький зоопарк огороджений значно дешевшим парканом, хоча там утримуються дикі тварини і проблем із цим не виникає.

До слова, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що КП «Ласка» перевірили.



Представник КП «Ласка» Анна Хоменко переконувала, що КП «Ласка» дотримується санітарних вимог щодо утримання тварин, а протягом першого кварталу цього року відловили 210 собак. Цьогоріч розпочнуть будівництво притулку вартістю понад 8 мільйонів гривень на суму першого траншу Міністерства екології та природних ресурсів (200 тисяч гривень). Вона повідомила, що основна мета діяльності підприємства – відлов тварин у місті, а оцінку роботи підприємства вона назвала поверхневою та неточною. З її слів, наразі паркан потрібен, тому що собаки перегризають металеву сітку та втікають за межі підприємства.

Депутати радили огородити вольєри якіснішою металевою сіткою замість дорогого залізобетонного паркану.

Своєю чергою, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зазначив, що йому доводилося відвідувати підприємство під час виїзного засідання комісії – тоді їх зустріли на вході з журналом, були дезінфікуючі килимки тощо, а під час несподіваного візиту на КП «Ласка» таких килимків вже не було, а вхід охороняв собака на ланцюгу. Депутат наголосив, що паркан потрібен не підприємству, а притулку, а він у цьому місці не може бути розташований через невелику відстань до житлових будинків. Отже, він вважає виділення 400 тисяч гривень на будівництво паркану - недоцільною.

У підсумку, члени комісії підтримали проект рішення про скасування рішення міськради щодо виділення 400 тисяч гривень на будівництво паркану для КП «Ласка». Також вирішили звернутися до відповідних служб щодо замірювання рівня шуму на території підприємства та висновку про можливість розташування там притулку відповідно до ветеринарних норм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Степан Бандера Показати IP 18 Червня 2015 17:50
Паркан потрібен, навіть дорожчий, щоб закинути за нього всіх бідолах, а не тільки собак. Так олігархам буде легше жити і їздити своєми кубіками містом
Greenpeace Показати IP 18 Червня 2015 18:11
В чьому причина,не розумію пані Новарчук не один раз показала, що не може бути керівником цього підприємства,не справляється людина, звільніть та поставте іншу,а на рахунок коштів які виділялися підприємству, то є стаття "про розстрату державних коштів".P.S. в зоопарку хижі тварини сітку не погризли,а собаки погризуть, це просто смішно!
Лучанин до Greenpeace Показати IP 19 Червня 2015 08:00
На жаль ніхто зараз "Принцесу" не звільнить. Справа не лише в паркані. Їй вже давно по... на собак. Та потрібна вона комусь на цій посаді...
40a Показати IP 18 Червня 2015 18:36
Якщо це КП, то його треба закрити як неприбуткове. А Новарчук за влаші кошти нехай будує притулок якщо її цікавить доля собак, або шукає меценатів.
фу Показати IP 18 Червня 2015 23:41
а чому Дана за свої кошти? Може, ти за свої?
Небайдужа Показати IP 18 Червня 2015 23:49
Керівником повинна бути не лише відповідальна, а й небайдужа до долі цих собак людина, яка зможе створити комфортне перебування тварин, а не карцер, адже теперішнє КП швидше схоже на катівню...Новарчук не володіє такими якостями...На таку роль ідеально підходить Вероніка Цибульська, яка дійсно є небайдужа, мудра та з великим люблячим серцем жінка. Перш за все про це говорять її вчинки, а не слова...
до небайдужої до Небайдужа Показати IP 19 Червня 2015 13:31
Як же гарно ви про себе говорите Вероніко Цибульська! Так підписуйтеся же правильно :)
Небайдужа до до небайдужої Показати IP 19 Червня 2015 16:05
Дякую!Якщо ви мене прийняли за пані Цибульську, тоді логічно ви-пані Новарчук)))Кожен ,мабуть, судить в межах свого інтелекту...
Лучанка Показати IP 19 Червня 2015 13:36
Той хай би стала Вероніка на посаду директора, і так як фінансують КП, там собаки повмирали б з голоду за тиждень при її керівництві.
2015 до Лучанка Показати IP 19 Червня 2015 15:21
Дійсно...А от Новарчук зі своїх кишень годує бідних собак! При такому фінансуванні як ви виразились...
weqw Показати IP 19 Червня 2015 14:14
Вероніка Цибульська фЕДОСОВА затята собачатниця - хай би за дітьми так дивилася(( позорисько
2015 до weqw Показати IP 19 Червня 2015 15:18
До вашого відома Вероніка Цибульська дбає не лише про собак, вона є волонтером та допомагає нашим хлопцям в АТО, а ще дбає про хворих діток та допомагає одиноким матерям, також підтримує Затурцівський інтернат...І подяк за її добру справу вистачає! Можете краще та пільше зробити- тоді вперед! Хоча ваша позиція найлегша- нічого не робити ні для тварин ,ні для людей, а лише кидати безглузді коменти про людину, яка дійсно багато робить добра. Така позиція дійсно позорисько!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus