USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У місті на Волині покарали понад 50 вуличних торговців

10 Грудня 2013 11:15
За торгівлю у невстановлених місцях у Ковелі притягнули до відповідальності 51 особу. Про це повідомили у прес-службі Ковельського МВ УМВС України у Волинській області.

Несанкціонована торгівля на вулицях міста – проблема Ковеля. Аби не платити кошти за місце на ринку, люди продовжують виносити на продаж товар та сільськогосподарську продукцію, куди їм заманеться. Продавцям це вигідно, тому що зменшуються витрати: ні за місце, ні податків платити не треба, дозволів ніяких теж не треба. При цьому ціна у вуличних торговців хоч і незначно, але нижча.

Безпосередньо працівники відділу громадської безпеки, зокрема патрульна служба та дільничні інспектори міліції, постійно вживають заходи, спрямовані на попередження правопорушень у торгівельній сфері, зокрема, мова йде про «торгівлю з рук у невстановлених місцях».

Згідно зі статтеє 160 КУпАП, передбачається штраф від одного до семи неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі, а за торгівлю з рук у невстановлених місцях промисловими товарами – штраф від шести до п’ятнадцяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян з конфіскацією предметів торгівлі або без неї.

«Працівники ковельської міліції загалом із початку року притягнули до відповідальності 51 особу, – розповідає заступник начальника міського відділу внутрішніх справ Олександр Домнюк. – До того ж, не кожен порушник платить штраф, частіше суд виносить попередження. Близько третини порушників – старші люди, пенсіонери, і до них часто судові інстанції проявляють поблажливість. Адже стихійна торгівля – це соціальна проблема, і, як правило, таким чином люди намагаються заробляти в основному незаможні, непрацюючі люди. Суд також враховує і той факт, чи притягався до відповідальності громадянин раніше за подібні порушення: якщо так, то покарання суворіше.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
misha Показати IP 10 Грудня 2013 13:58
молодці!!! Давайте взагалі, тих нещасних бабок по тюрмах саджати..... клоуни, краще б щось корисне зробили
українець Показати IP 10 Грудня 2013 16:25
Правильно зробили,якби скрізь так .Хочеш продавати-іди у відповідні місця на ринку,а не на дорозі,щоб пройти не можна було."Нещасні" бабки у дома сидять,а ті "придорожні", які зимою і літом,до пенсії заробляють,ЧАСТІШЕ- такі ж підприємці,які ні гривні податку не платять,тому гнати їх треба..!!!!!!!!!.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus