USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У місті на Волині реконструюють стадіон і збудують спорткомплекс. Фото

12 Лютого 2022 20:09
Департамент інфраструктури Волинської обласної державної адміністрації оголосив тендери на два спортивні об’єкти в Любешеві. У місті планують нове будівництво спортивного комплексу та реконструкцію стадіону «Колос».

Торги тривають на сайті державних закупівель Prozorro до кінця лютого 2022 року.

Ідеться про нове будівництво спортивного комплексу Любешівської ДЮСШ на вулиці Незалежності, 39 (очікувана вартість робіт складає 95,136 мільйона гривень) і про реконструкцію стадіону «Колос» на вулиці Незалежності, 88 (очікувана вартість – 56,466 мільйона гривень).

Роботи планують здійснити за кошти державного та місцевого бюджетів.

Відповідно до тендерної документації, нове будівництво спорткомплексу передбачено загальною площею 1613 метрів квадратних із площею благоустрою території – 14 490 квадратних метрів. Комплекс має бути двоповерховим, розрахованим на 108 посадкових місць і включатиме футбольне поле з покриттям «штучна трава» площею 6800 квадратних метрів та мультифункціональний спортивний майданчик з гумовим покриттям площею 1290 квадратних метрів.

Проєкт будівництва спортивного комплексу передбачає вентильовані утеплені фасадні системи, автономні системи опалення, підвід зовнішніх мереж електропостачання, систему водовідведення та водопостачання, системи пожежогасіння, охоронну сигналізацію, пожежну сигналізацію, зал для ігрових видів спорту (баскетбол, волейбол, гандбол), систему аудіо- та відеосупроводу з табло, розкладні трибуни для глядачів, набір приміщень (роздягальні, душові тощо) для повноцінного функціонування ігрових видів спорту, санвузли для відвідувачів, технічні кімнати, тренерські, зал для занять боксом, зал для важкої атлетики, приміщення для реабілітації спортсменів на першому поверсі, зал для боротьби, адміністративні приміщення на другому поверсі, спортивний майданчик для занять футболом на території, модернізацію наявного мультифункціонального ігрового майданчика на території, модернізацію наявного малого футбольного поля на території, благоустрій території з урахуванням необхідності автомобільної парковки для відвідувачів, влаштування на території бігових доріжок.
Своєю чергою, реконструкція стадіону «Колос» включатиме роботи на загальній площі 1422 квадратних метри (580 квадратних метрів адміністративної площі та 842 квадратних метри приміщення для тренувань). Орієнтовна кількість місць на трибунах має становити 336. Площа благоустрою території – 4007 квадратних метрів.

Проєкт реконструкції стадіону передбачає такі роботи: влаштування двоярусних трибун, на другому ярусі влаштування трьох легкоатлетичних прямих бігових доріжок довжиною 100 метрів, влаштування системи вентиляції з кондиціюванням та підігрівом повітря, облаштування роздягалень із душовими відповідно до кількості спортсменів та тренерського персоналу, освітлення, облаштування тренерських кімнат і приміщення реабілітації спортсменів, заходи з енергозбереження, заходи з охоронно-пожежної сигналізації, оповіщення, влаштування системи пожежогасіння, благоустрій території, влаштування системи вентильованого фасаду.
Усі роботи щодо облаштування цих двох об’єктів спортивної інфраструктури в Любешеві мають закінчити до 31 грудня 2023 року. Гарантійний термін експлуатації спортивного комплексу та стадіону в місті становитиме 10 років.

Нагадаємо, у держбюджеті 2022 року на розвиток спортивної інфраструктури передбачено 2,7 мільярда гривень. Аби отримати кошти цієї субвенції, в області розпочали підготовку проєктно-кошторисної документації на реконструкцію кількох об’єктів.

Ольга ШЕРШЕНЬ

На фото: візуалізація об’єктів відповідно до проєктів
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Любешівці Показати IP 13 Лютого 2022 09:54
А воно нам треба?Школу побудуйте краще!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus