USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У місті на Волині відкрили сквер на честь загиблого захисника В'ячеслава Зенца

12 Жовтня 2023 20:40
У Рожищі облаштували сквер на честь В'ячеслава Зенца – місцевого жителя, який загинув 25 лютого 2023 року під час виконання бойового завдання на Харківщині.

Сквер облаштував товариш загиблого бійця Сергій Новосад. Як розповів він Суспільному, рослини і камінь для облаштування обирав не випадково.

«Для вічної пам’яті герою посаджене дерево, яке буде 300 років рости, камінь, який буде вічно тут лежати і зроблений для нього меморіальний знак. Кожен може прийти сюди».

Сквер Сергій Новосад заклав на узбіччі перехрестя зі жвавим рухом, біля скульптури «Паровоз». Каже, що орієнтовно місяць тому купив та висадив тут чотири дорослих дерева, кущі та квіти.Береза, горобина, кизил та залізне дерево, зі слів чоловіка, символізують самого загиблого воїна та його родину.
Прийшли покласти квіти до меморіальної дошки рідні, друзі та знайомі В'ячеслава Зенца. Як розповіла вдова загиблого Наталія Зенц, на місці цього скверу чоловік за життя любив пити каву з друзями.
«Мого чоловіка в місті Рожище любили всі. Любили, поважали, в нього було багато друзів, він був в мене такий комунікабельний», – каже вдова.

Анатолій Репш – побратим загиблого, який виносив тіло Вячеслава Зенца із поля бою. Каже, що у місце розташування їхнього підрозділу російські військові влучили із танка.
«До останньої секунди ніхто не вірив, що Зенц загинув. Не може бути, Зенц не міг загинути, він був такий безстрашний, він брався за найскладніші завдання, виходив звідти без єдиної подряпини», – пригадує побратим.

Зі слів Анатолія Репша, В'ячеслав мав бойовий досвід із 2014 року. «Кіборг» боронив Донецький аеропорт, пройшов найгарячіші точки. У перші дні повномасштабної війни повернувся з-за кордону, де працював, та знову пішов добровольцем.

Влітку на честь війскового перейменували вулицю, де він проживав із дитинства з батьками та двома братами, а пізніше зі своєю сім’єю.

«Хочу подякувати сусідам, що вони швиденько все організували, зібрали підписи і вулицю назвали в честь мого тата, я цим пишаюся. Я задоволена, що в мене тато Герой України і я його донька», – каже Ельвіра Зенц.
У квітні 2023-го рідні рожищанина розмістили на сайті Президента петицію про присвоєння захиснику звання «Героя України». Необхідної кількості голосів вона не набрала.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus