USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Молдові затримали 5 українців, які намагалися звільнити з в’язниці товариша

3 Жовтня 2017 08:36
У Кишиневі 2 жовтня молдовські правоохоронці затримали кількох громадян України, причетних до безладів біля будівлі суду Центрального сектору столиці.

Про це повідомляє «Укрінформ» із посиланням на Посольство України в Молдові.

Як повідомляють молдовські ЗМІ, з Одеси в Кишинів прибуло 30 українських громадян з метою звільнення з в'язниці свого товариша, який раніше був засуджений до тюремного ув'язнення за вбивство.

Завдяки вироку Конституційного суду засудженого до ув'язнення громадянина України Владислава Дашка передбачалося звільнити, для чого його ескортували з в'язниці до суду Центрального сектору Кишинева. Під час прибуття поліцейського ескорту до будівлі суду автомобіль поліцейських заблокували громадяни, які прибули з Одеси, намагаючись звільнити свого друга.

Відтак, до будівлі суду були скеровано додаткові сили правоохоронних органів. Між поліцейськими та українськими громадянами почалася бійка.

Як повідомляється, затримано п'ятьох осіб. Усіх їх доставлено до поліцейського відділення. Їм пред'явлено звинувачення в порушенні громадського порядку і перешкоді представникам поліції у виконанні своїх службових обов'язків. Кожному із затриманих загрожує грошовий штраф у розмірі трохи більше 100 євро, до 60 годин громадської праці, або затримання на строк 15 діб.

Зазначається, що під час судового засідання слідчі прокуратури представили докази вини Дашка у новій кримінальній справі, і його знову затримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus