USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Тбілісі затримали п'ятьох українців. Оновлено

2 Грудня 2018 14:04
Вночі 2 грудня у Тбілісі затримали п’ятьох українців. Сталося це у готелі «Альянс», спецпризначенці прийшли з обшуками і вилучили зброю.

Про це повідомили низка грузинських ЗМІ, передає 24 канал.

Зі слів працівників готелю, силовики знали, в яких саме номерах зупинилися українці, тож, імовірно, за ними стежили. Троє наших громадян приїхали до Грузії ще у віторок, 27 листопада, згодом до них приєдналися ще двоє.

Серед затриманих — військовий Лука Чхетія, який воював у батальйоні «Донбас». Батько затриманого розповів місцевим ЗМІ, що Чхетія планував взяти участь в акції протесту опозиції. Її у неділю, 2 грудня, проводить політик Григол Вашадзе — той, що програв президентські вибори представниці провладної партії «Грузинська мрія» Саломе Зурабішвілі. І неодноразово заявляв про фальсифікації і порушення під час голосування.

Начальник Управління консульського забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич у своєму Twitter повідомив, що консул перевіряє інформацію про можливе затримання в Грузії громадян України.

«За результатами одержання офіційного підтвердження чи спростування цієї інформації додатково повідомимо», — йдеться у повідомлені.


Згодом у МВС Грузії підтвердили цю інформацію, щоправда, за словами правоохоронців, було затримано не п’ять, а сім осіб, пише "Інтерфакс-Україна".

Також у відомстві зауважили, що затримання відбулося на підставі статті Кримінального Кодексу Грузії, яка передбачає відповідальність за незаконне придбання, зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів і вибухових речовин.

Нагадаємо, перемогу на президентських виборах у Грузії здобула незалежний кандидат Саломе Зурабішвілі, яку підтримує правляча партія «Грузинська мрія». Вона набрала 59,56% голосів, а її суперник у другому турі Григол Вашадзе — 40,44%. І Зурабішвілі, і Вашадзе є колишніми міністрами закордонних справ в уряді Михайла Саакашвілі. Їх об’єднує відсутність симпатій до Росії і курс на зближення з Європейським союзом і НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Грудня 2018 14:43
Нехай щастить
пенсіонери до ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Грудня 2018 21:23
то все путін то все ватніки то війна а крадій порошенко ніби не при чім? А ти порохобот лукавий проживи на 1500гр.в місяць сплачуючи всі ком.послуги без субсидії купуючи дорогі ліки при переломі ноги і сосатимеш свому порошенку-крадію куй замість їжі бо нематимеш за що купити. і тоді покукурікаєш голодним про ватніків,війну,провокаторів. бо то "напевно" путін з ватніками,? а не триклятий петро порошенко вкрав і дає нам таку мізерну ганебну пенсію? і про третій неминучий майдан який назріває! Прожитковий мінімум 1900гр. а мінім.пенсія 1487гр.-хіба це росія дає нам таку мізер-пенсію? На яку неможливо вижити неголодаючи! При януковичю я мав пенсію 300доларів (коли долар був 7гр.) А тепер переворотний президент-крадій пенсій мерзотник петро порошенко краде щомісяця з моєї пенсії по 220доларів а мені залишається 80доларів (по курсу гр.-дол.), бо порошенко Х-Л-О! Петра порошенка за кадіжки на нари!!!!!!!!!!!!!!
Анатоль_ Показати IP 2 Грудня 2018 18:36
Посадять рiдненьких?
Поправка Показати IP 2 Грудня 2018 18:37
"ТБИЛИСИ, 2 декабря. Министерство внутренних дел Грузии подтвердило сообщения СМИ о том, что сотрудники правоохранительных органов страны задержали в воскресенье в Тбилиси шесть граждан Украины и гражданина Грузии. В сообщении ведомства говорится, что они были задержаны "в результате специальной операции, проведенной 2 декабря в двух гостиницах Тбилиси". Статьи "корячаться" очень "тяжёлые". Сядут ребятки очень серьёзно. Обменять не получится. Не на кого. Кроме того, грузинцы не практикуют обмен. Наковырял- за рога и в стойло.
Анатоль_ до Поправка Показати IP 2 Грудня 2018 19:15
Ну то хай сидять, хлопцi молодi

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus