USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У МОН розповіли, які школи відновлять роботу 1 вересня

25 Травня 2022 09:46
Заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко повідомив, що 1 вересня 2022 року очний навчальний процес розпочнеться лише у тих школах, які мають бомбосховища.

Про це він заявив у ефірі телеканалу Рада, пише Кореспондент.

«Проробляємо механізми, за якими 1 вересня почнеться офлайн-навчання. Проте давайте будемо реалістами, все залежить від ситуації в країні. Завдяки ЗСУ ми сподіваємося, що 1 вересня діти підуть до шкіл», – зазначив він.

За словами Вітренка, станом на 90-й день війни в Україні постраждало 1,6 тис. навчальних закладів, понад 100 з яких зруйновано вщент.

Він зазначив, що в багатьох регіонах України навчальний процес відновлено з 14 березня 2022 року, і відбувається у дистанційному або змішаному форматі.

У багатьох регіонах вже працюють і дитсадки.

«Безпека у дитячих садках – більше питання місцевої влади та територіальних громад. До цього бомбосховищ у садках не було. Ми й подумати не могли, що ворог на нас так підступно нападе. І будували систему освіти таким чином, щоб діти отримували найкраще», – сказав Вітренко.

Як заявив міський голова Львова Андрій Садовий, у Львові планують розпочати 1 вересня повноцінний навчальний рік. За літо школи мають обладнати безпечними укриттями.

За його словами, у 107 школах міста живуть вимушені переселенці, яких за три місяці планують розселити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 25 Травня 2022 13:23
Якщо буде загроза ракетних ударів, я не віддам дитину до школи . Ви геть з глузду з’їхали. Закінчіть війну . Безпека дітей на першому місці. Зараз тут по розписують які школи і де відкрились і для кацапеі і готова інформація

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus