USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Один із ліцеїв Луцька не має укриття: як будуть навчатися діти

26 Серпня 2022 07:34
В одному з луцьких ліцеїв, де навчаються 1 200 учнів, немає укриття, але заклад готується до початку нового навчального року.

Про це розповів Суспільному директор Андрій Киця.

В ліцеї планують проводити змішане навчання. Вразі повітряної тривоги діти користуватимуться укриттями, які розташовані поблизу.

«Вони (укриття – ред.) – в межах пішохідної доступності, 3-5 хвилин ходу, а то й менше. Ці місця вже визначені. Проведені зустрічі з їхніми керівниками, підписані будуть договори. Вистачить для всіх учнів школи», – каже директор.

Зі слів Андрія Киці, урочистостей 1 вересня в ліцеї не проводитимуть. Для дітей організують святковий перший урок.

Наразі в закладі освіти тривають останні приготування до відновлення навчального процесу.
Вчителька Лариса Мартинюк цього року навчатиме першокласників. Педагогиня каже: працівники ліцею готові до будь-якої форми навчання.
«Ми готуємося до різних варіантів, готуємося зустріти першокласників в школі. Практика дистанційного навчання у нас є, але, беззаперечно, особливо для початкових класів – це тільки очне навчання», – говорить вчителька.

Читати ще: «59% батьків – за офлайн та змішану форму навчання, але школи обиратимуть самі», – Луцький міський голова

Як ми писали, у Луцькій територіальній громаді до навчального року 2022/2023 готові 33 із 38-ми шкіл. У цих закладах є укриття і навчання відбуватиметься в офлайн форматі. Ще в п’яти школах громади, де захисних приміщень немає або вони не готові до використання, учні навчатимуться дистанційно або шукатимуть альтернативні приміщення.

Станом на 25 серпня загальноосвітні заклади Луцької громади ще визначаються, у якій формі розпочнуть навчальний рік. Про остаточне рішення школи мають ухвалити і донести до батьків 30 серпня.

Читати ще: Повідомили, скільки закладів освіти на Волині вже мають укриття

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанка Показати IP 26 Серпня 2022 10:45
А чому не зазначаєте номер ліцею. Думаю, батькам було б дуже цікаво.
Ірина до Лучанка Показати IP 26 Серпня 2022 12:24
Школа номер 1
Ірина Показати IP 26 Серпня 2022 12:22
3-5 хвилин... Це Киця уклав договори про підвали в хатах навпроти, чи вимірював своїми кроками, коли в міськраду викликають?
Володимир Показати IP 26 Серпня 2022 14:27
В Ківерцях є але закриті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus