USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині Свято першого дзвоника буде онлайн. Як організують навчальний процес

31 Серпня 2022 20:01
На Волині у зв’язку з війною діти 1 вересня залишаться вдома. Свято першого дзвоника усі школи проведуть онлайн.

Чому такого рішення дійшли на Волині, ТРК «Аверс» розповіла начальник управління освіти і науки Волинської ОВА Людмила Плахотна.

З її слів, типового плану щодо того, чи проводити Свято першого дзвоника, чи ні, немає. У кожній школі Волині учителі спільно з батьківською громадськістю вирішували самі. Через війну ніхто цьогоріч урочистих лінійок, до яких усі звикли, не збиратиме першого вересня. Тож свято розпочнеться із першого уроку «Ми українці: честь і слава незламним!»

Читати ще: «59% батьків – за офлайн та змішану форму навчання, але школи обиратимуть самі», – Луцький міський голова

Людмила Плахотна зазначила, що навчання розпочнеться на Волині 2 вересня. 561 заклад загальної середньої освіти розпочне навчальний процес, з них лише 199 вчитимуться в очному або змішеному режимі, інші - дистанційно. Це і ті заклади, які розташовані у 50-кілометровій зоні від кордону з Білоруссю, а разом й ті заклади, які не мають належного укриття.

Читати ще: Екстернат, домашнє навчання, дистанційне, змішане. Що робити, якщо у школі очне навчання, а батьки – проти?

Щодо готовності громад працювати через інтернет, чи мають вони відповідні засоби, Людмила Плахотна запевнила, що є максимальне забезпечення і швидкісним інтернетом, і технікою для учителів. Також завдяки волонтерам і благодійникам забезпечені технікою і школярі, які переїхали із батьками на Волинь.

Читати ще: Аби належно забезпечити навчальний процес, Волинь потребує майже сотні шкільних автобусів

Як ми писали, в Україні опрацьовується можливість створення єдиної державної школи для дистанційного навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus