USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У музеї-скансені поблизу Луцька – козацьке таборування для дітей. Фото

2 Серпня 2023 14:45
У Рокинях в Музеї історії сільського господарства Волині-скансен організували козацький табір для вразливих категорій дітей. Нині триває третій заїзд, в якому беруть участь близько пів сотні дітлахів. Дисципліна у таборі – насамперед, адже під час таборування діти можуть і отримати козацькі гривні за виконану роботу, і бути покараними за неприбраний намет.

Долучився до проведення табору і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який подарував дітям футболки, що символізують їхню участь у козацькому вишколі.
Загалом козацьке наметове таборування триває протягом десяти днів. Під час першого заїзду таборувалися 54 дитини, другого – 74 дитини, а нині у наметах живуть 46 дітей. Серед них – ті, хто втратив батьків під час війни, діти військовослужбовців, діти внутрішньо переміщених осіб та діти, які просто захотіли пройти козацький вишкіл.
«Таборування передбачає пристосування до польових умов, тому діти беруть участь в організації табору. Вони допомагають на кухні, збирають дрова, приносять воду, тобто навчаються бути дисциплінованими та самостійними. За певну роботу отримують козацькі гривні, які зможуть витратити на розваги або ж на аукціоні наприкінці таборування. Також програма передбачає різні локації та квести, зокрема стрільбу з лука, пневматичної зброї, метання ножів та гончарство. Окрім того, діти грають козацькі ігри, проходять вишкіл. До нас навіть приїжджають лицарі, які показують майстер-клас», – розповів керівник Музею історії сільського господарства Волині-скансен Роман Ковальчук.
Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» завжди долучається до хороших ініціатив музею-скансену, цей випадок не став винятком, адже нині діти військовослужбовців потребують особливої уваги.

«Щодня діти у таборі навчаються та розвиваються. Вони живуть у наметах та відірвані від гаджетів, адже у цій місцині поганий зв’язок. Таким чином вони зможуть відчути та зрозуміти, що таке дитинство, і як проводити свій час без телефону. Це таборування буде корисним не лише для їхнього фізичного здоров’я, а й ментального. Діти зможуть переключитися на здоровий спосіб життя. Також вони вивчають нашу історію, культуру, ходять на екскурсії. Тому Фонд Ігоря «Палиці» з радістю долучається до таких таборувань. Кожна дитина отримає подарунок, аби вони згадували це літо з радістю, незважаючи на негаразди у нашій країні», – зазначила голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Сьогодні до козацького наметового табору також завітали представники Луцького міського молодіжного центру. Дітей ознайомили з основами військової справи, зокрема продемонстрували зброю, навчали домедичної допомоги та вправлятися з раціями.
За словами керівника молодіжного центру Юрія Семчука, діти уважно слухають інструкторів, адже вони хочуть бути захисниками країни у майбутньому та схожими на свої батьків-військових.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 2 Серпня 2023 16:59
Про це обов'язково було повідомляти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus