USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.85
  • PLN 9.72 9.90

У Нідерландах поліція з водометами розігнала протест проти локдауну

15 Березня 2021 09:28
У неділю спецназ застосував водомети і кийки, щоб розігнати натовп із декількох тисяч протестувальників проти локдауну, що зібралися в центрі Гааги за день до національних виборів.

Про це пише Українська правда з посиланням на Reuters.

Поліція вжила таких заходів після того, як протестувальники порушили правила соціального дистанціювання, ігнорували попередження про розгін і кидали фаєри та інші предмети в правоохоронців.

Повідомили, що 20 осіб були затримані і що двоє демонстрантів були поранені поліцейськими собаками після того, як відмовилися розійтися.

Поліція зробила попереджувальний постріл, коли протестувальники вдарили поліцейську собаку і погрожували кінологу під час арешту, йдеться в заяві поліції.
Влада зупинила рух поїздів до міста, щоб не допустити прибуття нових протестувальників.

З кінця січня у Нідерландах введено жорсткий локдаун: зібрання більше двох осіб заборонені, ресторани і бари зачинені, а також введено нічну комендантську годину вперше з часів Другої світової війни.
Голосування на національних виборах почнеться в понеділок, при цьому виборчі дільниці будуть відкриті протягом трьох днів, щоб забезпечити соціальне дистанціювання.

Очікується, що Консервативна партія VVD прем’єрміністра Марка Рютте отримає новий чотирирічний мандат після перебування при владі з 2010 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Га га га Гаага Показати IP 15 Березня 2021 12:47
У телеграмм є відео, як поліцейські собаки рвуть активіста. А ще Європа нас гуманності повчає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus