USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Німеччині тисячі курдів вийшли на мітинг проти політики Ердогана

27 Січня 2018 23:23
Протест проти наступу турецьких військ у північній Сирії вивів на вулиці німецького міста Кельн тисячі курдів. Зранку суботи, 27 січня, на акцію протесту в найбільшому місті федеральної землі Північний Рейн-Вестфалія вийшло не менше 7 тисяч учасників, повідомляє DW.

Демонстранти несли плакати з написами "Терорист Ердоган", "Диктатор Ердоган", "Зупиніть війну Ердогана!", "Свободу Курдистану!". Крім того, в натовпі було помічено заборонену в Німеччині символіку угруповання "Робітнича партія Курдистану" (РКК), що в ФРН вважається терористичною організацією. Ті, хто виступав на заході з промовами, вимагали негайного припинення "брутального нападу турецьких військових".

Організатором акції виступила курдська організація Nav-Dem, котру німецькі спецслужби вважають наближеною до РКК. Поліція побоюється можливих сутичок між учасниками акції та націоналістично налаштованими турками. З огляду на це за дотриманням порядку під час мітингу стежать не менше двох тисяч поліцейських, запевнили місцеві правоохоронці. Так само міська голова Кельна Генрієтта Рекер закликала мітингарів не піддаватися на провокації.

Нагадаємо, Туреччина розпочала наземну операцію "Оливкова гілка" 21 січня. Турецькі війська перетнули кордон Сирії та разом з бійцями союзної "Вільної сирійської армії" (FSA) вступили в бойові зіткнення із курдськими "Загонами народної самооборони" (YPG), що належать то коаліції "Демократичні сили Сирії" (SDF). На даний момент підтверджено загибель трьох турецьких солдатів. У Сирійському центрі з моніторингу за дотриманням прав людини повідомляють також про загибель 58 союзних Анкарі сирійських бійців та 53 вояків SDF та YPG.

Анкара називає YPG "терористами", вважаючи їх сирійським відгалуженням забороненої у Туреччині PKK, з якою турецька влада веде боротьбу всередині країни. Втім, курдські бійці активно співпрацювали із Сполученими Штатами Америки в боротьбі проти терористичного угруповання "Ісламська держава" у Сирії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віца Показати IP 28 Січня 2018 21:06
Чого не їхати до себе додому та страйкувати? Німці в даній ситуації даючи притулок от таким особам схожі на лохів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus