USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У Німеччині заявили про завершення пандемії коронавірусу

27 Грудня 2022 17:10
Керівник відділу вірусології берлінської клініки «Шаріте» Крістіан Дроссен, який входить до складу ради з питань коронавірусу при федеральному уряді Німеччини, вважає, що пандемія COVID-19 уже добігла кінця.

Про це, як повідомляє «Європейська правда», Дроссен заявив в інтерв’ю Tagesspiegel.

«За моєю оцінкою, цієї зими ми переживаємо першу ендемічну хвилю коронавірусу. Це означає, що пандемія закінчилася», – вважає вірусолог.

За його словами, по завершенні зими імунітет до COVID-19 у населення буде настільки поширеним і стійким, що вірус навряд чи зможе масово поширюватись улітку. Єдиним обмеженням вірусолог назвав черговий мутаційний стрибок, «але і цього я наразі не очікую».

Коментуючи ситуацію в Китаї, де наразі масово поширюється коронавірус після відмови від політики «нульової толерантності» до COVID-19, Дростен сказав: «Великою помилкою в Китаї було те, що не було обізнаності про вакцинацію серед населення, особливо серед людей похилого віку».

На його думку, кампанія з вакцинації у Німеччині та Європі загалом стала вирішальним кроком у боротьбі з пандемією. Вірусолог водночас вважає виправданими обмеження, запроваджені через поширення COVID-19.

«Ніколи не йшлося про те, щоб зупинити пандемію. Від початку було зрозуміло, що це неможливо. Але якби ви взагалі нічого не робили, було б мільйон смертей або більше в Німеччині ще до поширення штаму «Дельта». Тому довелося обмежити людські контакти», – пояснив Дроссен.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus