USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Норвегії зафіксували витік радіації на затонулій радянській субмарині

10 Липня 2019 13:23
Норвезькі дослідники виявили можливий витік радіації на місці загибелі радянського атомного підводного човна К-278 «Комсомолець» у Норвезькому морі.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Медузу.

Як уточнює телеканал ТV2, фахівці з дослідницького судна «G. O. Sars» взяли проби води з вентиляційної труби поряд з реактором підводного човна. Попереднє дослідження показало, що рівень радіації в 100 тисяч разів перевищує рівень радіації у чистій морській воді.

Загалом дослідники взяли три проби води, у двох із них перевищення рівня радіації не виявили.

Глава експедиції Хільда Еліза Хельдал зазначила, що це попередні результати, всі зразки додатково перевірять після завершення експедиції. Вона додала, що витік радіації не загрожує рибальству в цьому районі.

Атомний підводний човен К-278 «Комсомолець» затонув 7 квітня 1989 року після пожежі. З 69 членів екіпажу загинули 42. Реактор підводного човна заглушили, при цьому в торпедних апаратах залишилися протичовнові ракети з ядерною бойовою частиною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus