USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87

У Нововолинській громаді небайдужі жінки куховарять для військових

10 Червня 2022 22:06
У селищі Благодатне Нововолинської громади мешканки організували благодійну кухню й куховарять для воїнів ЗСУ.

Кухня функціонує з 8 березня у будні. Тут з турботою працюють 10 жінок – ліплять вареники та пиріжки, запікають м’ясо й домашню ковбасу, пише БУГ.

Як розповіли дівчата, під час щоденного читання новин з фронту виникла ідея змотивувати військових та долучитись до приготування смачних обідів. Волонтерки звернулися до міського голови Нововолинська Бориса Карпуса щодо приміщення для благодійної кухні.

З ремонтом допомагали усі небайдужі. Депутат міської ради Олександр Пашко допоміг зі встановленням електричної проводки. Містяни завезли усі необхідні прилади: холодильник, індукційну піч та духовку, представники фонду «Карітас Волинь» допомогли з гігієнічними засобами.
Зараз кухарки щоденно трудяться, а своєму благодійному проєкту дали назву «Господиньки». Продукти для страв надають турботливі люди, які прагнуть підтримати дівчат у починаннях задля довгоочікуваної перемоги над ворогом.

«Нашу ідею допомогли втілити усі небайдужі. Біда нас згуртувала, ми сідаємо з дівчатами та готуємо для хлопців на фронт. Передаємо домашню їжу: вареники, пиріжки, ковбасу, печиво, м’ясо», – додала волонтерка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus