USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У нововолинській лікарні скоротять ліжкомісця

27 Вересня 2016 12:52
У Нововолинській центральній міській лікарні скоротять 40 ліжкомісць вже з 1 грудня 2016 року.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук написав громадський активіст Володимир Власюк.

Зокрема, у дописі йдеться, що 18 серпня 2016 року виконавчий комітет Нововолинської міської ради прийняв рішення № 343 «Про оптимізацію (скорочення) ліжкового фонду Нововолинської ЦМЛ».

«Так, згідно пункту 2 цього рішення, без громадських обговорень та публічного висвітлення в ЗМІ міська влада все таки пішла на проведення скорочення ліжкового фонду стаціонару в кількості 40 ліжок з 01.12.2016 р.», - пише Власюк.

З цього приводу, зі слів Володимира Власюка, громадськість дуже стурбована.

«Ось пройшла децентралізація і до міста приєдналось ще декілька навколишніх сіл. Виникає запитання: де і в який спосіб місто буде якісно надавати медичні послуги громадянам, які цього будуть потребувати, якщо ми зараз закриваємо і скорочуємо все що можна і не можна. Влада й раніше не вельми переймалась охороною здоров'я, а тепер вирішила знищити її повністю. Скорочення майже двох тисяч ліжкомісць для Волині, що планує здійснити обласна виконавча влада за два роки, призведе до того, що волиняни взагалі залишаться без лікарень. І хоч називають її оптимізацією у рамках реформування, але ми сприймаємо це як звичайне скорочення, і від такого реформування нічого хорошого не чекаємо. Ось такий плачевний вигляд реформи, яку проводить МОЗ», - обурюється Власюк.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, з 77 стаціонарних ліжкомісць на 10 тисяч населення до грудня в області має залишитися 60. Інакше МОЗ не виділить додаткових грошей.з цього приводу очільник управління охорони здоров’я облдержадміністраціїІгор Ващенюк сказав: «Я тут не бачу жодних проблем. Ніде в світі ліжка не вирішують питання, а вирішує питання кількість наданих послуг».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Думаю Показати IP 27 Вересня 2016 14:16
Пане Ващенюк, звичайно що ліжка нічого не вирішують, от тільки кількість наданих послуг в стаціонарі залежить від кількості хворих, а вони залежать від кількості ліжок. Це по-перше. А по-друге, є закони природи - якщо в одному місці щось убуває, то воно збільшується в іншому. Я дуже сподіваюся що завдяки вашій логіці цим місцем не буде цвинтар.
Сераховичі Показати IP 27 Вересня 2016 15:16
пане Ващенюк! А що ви ще не скоротили? де авто швидкоі допомоги та що буде з приміщенням нашоі дільничноі лікарні? і що ви залишите на Волині після прийняття ваших "мудрейших" рішень?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus