USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У нововолинському ізоляторі медичну допомогу утриманим надають нефахівці

23 Серпня 2016 14:42
В ізоляторі тимчасового тримання Новолинського відділу поліції ГУНП у Волинській області домедичний огляд та медичне обстеження осіб, які поступають в ІТТ, не здійснюються і проводяться лише на предмет виявлення тілесних ушкоджень працівниками поліції, - повідомляє БУГ.

Під час моніторингового візиту регіонального координатора взаємодії з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталія Єлова та під час громадських моніторів вивчили стан дотримання прав утримуваних в ізоляторі тимчасового тримання Нововолинського відділу поліції ГУНП у Волинській області.

В ІТТ на час візиту перебувало сім утримуваних, в процесі бесід з якими скарг на поводження з ними, а також з приводу умов утримання, медичного забезпечення та харчування, не було. Проте під час ознайомлення з умовами тримання утримуваних в ізоляторі виявили, що в установі не забезпечили належної домедичної та медичної допомоги. Зокрема, керівництво установи не визначило із числа персоналу відповідальних за надання домедичної допомоги утримуваним, які повинні володіти основними практичними навичками з рятування та збереження життя людини.

В ізоляторі відсутня посада медичного працівника, відтак, обстеження осіб, які поступають в ІТТ, проводиться персоналом із числа поліцейських лише на предмет виявлення тілесних ушкоджень.

Крім цього, особам, які перебувають на обліку замісної підтримувальної терапії, що розглядається як один із варіантів лікування наркозалежних людей, яка є обов’язковою складовою комплексної медичної допомоги ВІЛ-інфікованим, у випадку їхнього поступлення, персонал ІТТ не готовий до їхнього прийняття. Ні керівник ізолятора, ні черговий не мають чітких інструкцій, як їм вчинити у випадку доставлення таких осіб, відсутній перелік закладів охорони здоров’я, де впроваджена замісна підтримувальна та антиретровірусна терапія.

Згідно з результатами моніторингового візиту підготують відповідні акти реагування Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ага Показати IP 23 Серпня 2016 15:20
А по селах хто надає допомогу? Капець- академіки повинні оглядати зеків? В селі ні аптеки ні лікаря і нічого?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus