USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Нововолинську горів під’їзд 5-поверхівки. Жителі кажуть – підпал

31 Травня 2017 18:41
Жителі будинку №41 на мікрорайоні Шахтарському у Нововолинську шукають кошти для відновлення під’їзду, в якому з 21-го на 22 травня сталася пожежа. Про це повідомляє БУГ.

“Приблизно о 1:45 сусід повертався додому, піднімався по сходинках, було все спокійно, а вже о 2:15 приїхала швидка та пожежна. Як міг під’їзд сам загорітися буквально за кілька хвилин? Це був підпал!”, – розповідає голова ОСББ Олена Трофимук.

ЇЇ серед ночі розбудила дочка, яка мешкає у тому ж будинку. Жінка встала до чотиримісячної доньки та почула запах диму.

“Під’їзд знищений повністю. На 5-му поверсі з внутрішнього боку до дверей не можна було доторкнутися. Рятівники не могли повідкривати вікна, почали вибивати скло, бо весь дим йшов угору. Вікна зрештою лопали самі. У мене дзвінка немає – розплавився. Хто і з якими намірами це зробив – невідомо”, – розповідає мешканка будинку 41.

У третьому під’їзді на кожному поверсі мешкають сім’ї з дітьми. Полум’я швидко підіймалося доверху, і якби не оперативна реакція рятувальників, наслідки могли б бути значно гіршими.

Внутрішні двері згоріли повністю, зовнішні – наполовину. Зі стін обвалилася штукатурка.

У будинку є 76 квартир, в під’їзді, який загорівся – 12. В жовтні минулого року мешканці своїми силами зробили в ньому ремонт, також замінили повністю в підвалі водопровідні труби. Жителі відносно нещодавно створили ОСББ. Вони замовили нові двері за кошти, які збирали з людей раніше. Грошей, які має ОСББ, вистачає лише на оплату комунальних послуг.

Люди самотужки чистять стіни, намагаються навести лад в обгорілому приміщенні. Вони обурені, бо до трагізму в цій історії було недалеко, і змушені шукати фінансової підтримки у підприємців для ремонту під’їзду.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 31 Травня 2017 20:55
швидше всього то фірмачі, що встановлюють двері з домофонами - в такий метод набирають потенційну клієнтуру. Жорстко, але дієво, хоча зазвичай лише обкакують несговорчиві підїзди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus