USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську і Володимирі-Волинському хворих на кір немає

31 Січня 2018 08:58
Ні у Володимирі, ні у Нововолинську захворювань на кір немає, і вакцини проти хвороби достатньо, - стверджують завідувач дитячого відділення ТМО княжого міста Галина Хомюк та головний лікар центру первинної медико-санітарної допомоги міста гірників Ольга Попіко, інформує Місто вечірнє.

За інформацією в.о. директора обласного лабораторного центру Наталії Янко, на Волині на кір захворіло 43 людини, 77 відсотків із них –діти. Інфекцію виявили у шести районах області. Найбільша кількість хворих – у Луцьку (27 випадків). Решта – у Ківерцівському, Луцькому, Іваничівському районах. Три випадки захворювання на кір днями було зафіксовано і в Ковелі, а у с.Піща Шацького району шість мешканців захворіли на гепатит А. Серед них двоє дітей. Тому існує загроза поширення інфекції, а також і ризик загострення епідеміологічної ситуації. А от Володимир-Волинський та Нововолинськ ця пошесть поки що обминула.

- На сьогоднішній день у місті та районі не виявлено жодного випадку захворювання на кір, є лише випадки захворювань на ГРВІ і ГРЗ, – зазначає завідувач дитячого відділення ТМО Галина Хомюк. – Вакциною ми повністю забезпечені. Вакцина якісна, бельгійського виробництва. Як тільки кількість доз досягає 20-ти, ми подаємо заявку, і нам її відразу ж доставляють. Ажіотажу щодо вакцинації немає, щеплення відбуваються у звичайному плановому режимі. Не забуваємо ми і про профілактичну роботу в дитсадках, де були випадки захворювань на скарлатину, та у школах, роз’яснюючи дітям і дорослим про небезпеку захворювань на кір, ускладнення, які можуть виникнути внаслідок цієї хвороби та інших інфекційних недуг, і необхідність проведення щеплень.

Немає, за словами завідувача інфекційного відділення ТМО Оксани Чиляк, хворих на кір і серед дорослого населення Володимирщини.

Як пояснила головний лікар ЦПМСД Ольга Попіко, у місті гірників теж проходить планова вакцинація дітей, великих черг у дитячому відділенні немає, якісною бельгійською вакциною медики забезпечені в повному обсязі, випадків захворювань на кір чи гепатит А не виявлено.

- Гадаю, цьому немало посприяло активне висвітлення проблеми у ЗМІ, які раніше завдали нам чимало шкоди, поширюючи інформацію про загрозу від щеплень, а тепер пропагують необхідність вакцинації, – зауважила Ольга Олександрівна.

Валентина Савчук, м. Володимир-Волинський – м. Нововолинськ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus