USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Нововолинську можуть з’явитися платні парковки

16 Грудня 2017 22:46
У 2018 році у Нововолинську можуть облаштувати платні парковки. На сесії Нововолинської міської ради планують затвердити проект рішення, який регулюватиме процедуру організації та функціонування місць для платного паркування транспортних засобів на території міста.

Про це повідомляє БУГ.

Згідно з повідомленням, 14 грудня відбулися громадські слухання щодо прийняття проекту рішення міськради «Про затвердження Правил паркування транспортних засобів на території міста Нововолинська». В ньому визначається порядок паркування автомобілів на спеціально обладнаних майданчиках.

Проект рішення винесли на розгляд сесією міської ради, яка відбудеться 22-го грудня і в разі його схвалення в Нововолинську почнуть облаштовувати платні парковки.

На слуханнях говорили про основні моменти облаштування майданчиків для паркування, а також в процесі обговорення зауважили про масові порушення водіями правил дорожнього руху.

Представників поліції на слуханнях не було. Заступник міського голови Андрій Сторонський прокоментував їхню відсутність наступним чином:

“Ми запрошуємо на громадські слухання відповідні органи та їх представників, яких стосується тема обговорень і які підпорядковуються міській раді. На жаль, поліція до них не належить і ми не маємо на неї впливу. Навіть коли і запрошуємо, то вона не зацікавлена брати участь в слуханнях”.

Паркування автомобілів у місті є одним із проблемних питань. Водії часто лишають свої транспортні засоби в недозволених місцях. Сторонський відмітив, що є маса порушень правил дорожнього руху і не лише з приводу паркування, а поліція Нововолинська не контролює цей процес.

Дисциплінувати водіїв та привчити культурі паркування можливо вдасться з допомогою платних парковок.

Конкретні місця майбутніх майданчиків по місту будуть визначатися після затвердження проекту рішення. Однак на слуханнях обговорювали ймовірні варіанти. Зокрема, згадали про місце біля нововолинської лікарні, що навпроти ліцею та біля супермаркету “Вопак”.

Парковочні майданчики будуть обладнані спеціальними паркувальними пристроями.

Поява платних місць для паркування – це додаткові надходження в бюджет. Визначили, що за одне місце міська казна може поповнитися на 1109 гривень.

Видання зауважує, що громадські слухання проводять для врахування інтересів жителів громади з певних питань. Серед нововолинців виявився один свідомий мешканець, який прийняв участь в обговореннях. Він висловив свої зауваження щодо порушення правил дорожнього руху водіями, порушення правил паркування та бездіяльності поліції Нововолинська у боротьбі з правопорушниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus