USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Нововолинську презентували книгу про загиблих героїв АТО

25 Червня 2017 14:22
У Нововолинському вищому професійному училищі відбулася година пам’яті під назвою «І пам’ять серця, і вічний смуток, і біль священний ділимо навпіл».

Захід присвятили бійцям, полеглим за волю незалежної України, а саме загиблим в АТО Ігорю Кантору, Сергію Бугайчуку, Андрію Комаристому, Вадиму Демчуку, Олександру Смирнову, Петру Морозу, Василю Касьяну, Богдану Корнелюку.

Це колишні учні цього навчального закладу. Вони віддали свої молоді життя, захищаючи Батьківщину, і нашим обов’язком перед бійцями є пам’ятати про їхній подвиг, інформують на сайті Нововолинської міської ради.


Під час заходу директор училища Валентина Приступа презентувала «Книгу подвигу і пам’яті полеглих за Україну випускників професійно-технічних навчальних закладів Волинської області», де згадуються імена восьми загиблих колишніх учнів ВПУ.

На видання книги Фонд народного депутата Ігоря Гузя виділив 4 тис. грн., що частково покрило витрати.


Була присутня автор книги – Світлана Юрченко, методист навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Волинській області:

«Написання подібного друкованого видання задумувала вже давно. Було зібрано і опрацьовано багато матеріалу, досліджено увесь нелегкий шлях загиблих в АТО хлопців. Спочатку була ідея просто зібрати біографічні дані полеглих бійців, але пізніше прийняла рішення надрукувати і спогади викладачів, одногрупників, друзів та родичів воїнів, адже це зробить книгу «живішою». Це не має бути просто книга пам’яті, яка лежатиме «для галочки» в бібліотеках, а щоб її було цікаво читати молоді».

Усі присутні вшанували загиблих хвилиною мовчання. Про кожного бійця звучали зворушливі віршовані слова, уривки щемливих спогадів, та й просто добрі слова. Батьки бійців щиро дякували дирекції училища, автору книги та всім, хто долучився до її видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 25 Червня 2017 14:55
Шановній пані директорці за добру справу від нас, простих нововолинців, щира красна подяка та низький доземний уклін!
Як мені Показати IP 25 Червня 2017 21:19
Шкода Кантора Ігоря , ми з ним разом отримували зброю , один із самих чесних і порядних людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus