USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Нововолинську створили муніципальну варту і представили керівника

1 Червня 2021 16:21
1 червня представили керівника муніципальної варти Нововолинська. Ним став Сергій Смолярук. Представники муніципальної варти зможуть фіксувати порушення правил благоустрою та паркування, деякі адмінправопорушення і виписувати відповідні протоколи.

Про це повідомляє Буг.

Як розповів міський голова Борис Карпус на пресконференції для ЗМІ, на створення та функціонування нової структури були закладені кошти в міському бюджеті: 250 тисяч гривень на обмундирування і 450 – на техніку.

«Під час виборчої кампанії було багато звернень щодо безпеки міста. Один із заходів для підтримання порядку – створення та функціонування муніципальної варти», – зазначив Карпус.

Головним завданням муніципалів є підвищення рівня безпеки на вулицях міста, дотримання правил благоустрою та паркування.

Згодом відбудеться закупівля форми, ремонт в офісі, який знаходитиметься на вулиці Святого Володимира, 3. Як сказав голова громади, шукають можливості для закупівлі автомобілів та нагрудних камер і портативних принтерів.

Керівник муніципальної варти Сергій Смолярук розповів, що йому приємно почати діяльність такої нової структури в місті, яку довго чекали.

«Ще три роки тому просив нині чинного голову, щоб ми спробували ввести таку структуру. У Луцьку вона почала функціонувати в 2016 році і мені довелося брати участь у формуванні муніципальної варти, яка кардинально за 5 років там змінила благоустрій. Позитивний досвід будемо впроваджувати й у Нововолинську», – говорить Смолярук.

Перший місяць роботи – це буде профілактика адміністративних правопорушень та інформування населення про порушення правил паркувань та благоустрою.

Варто зазначити, що будь-які заходи, пов’язані з охороною громадського порядку, будуть здійснюватися лише з поліцією. Як наголосив керівник муніципальної варти, з правоохоронцями вже обговорено співпрацю.

«Була зустріч з начальником поліції міста і він приємно вражений, що відтепер матимуть допомогу в боротьбі з адміністративними правопорушеннями», – зазначив Смолярук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 7 Червня 2021 21:11
Сергій Смолярук колишній міліціонер, котрого засудили за підпал автомобіля бізнесмена Сергія Ковальчука. Отримав кілька років позбавлення волі, які відбував в колонії. Зважаючи на досвід в колонії та правоохоронній сфері, то така грімуча смєсь, якраз для криміногенного Нововолинська.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus