USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Панамі – обшуки в офісі Mossack Fonseca

13 Квітня 2016 08:33
Обшуки в офісі юридичної компанії Mossack Fonseca у Панамі відбулися пізно ввечері 12 квітня. Влада країни перевіряє можливу незаконну діяльність компанії. Про це повідомило видання Reuters, - інформує Тиждень.ua.

Нагадаємо, понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca.

Репортери повідомляють, що знайшли важливу інформацію щодо 12 чинних чи колишніх лідерів держав світу. До списку потрапив, зокрема, й чинний Президент України, про що вони опублікували у статті про секретний офшор і «моральний злочин» Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПАНАМСЬКИМИ ОФШОРАМИ КЕРУВАЛИ ПОКІЙНИКИ І БІДНЯКИ

Згідно з повідомленням, обшуки ініціювала генпрокуратура Панами, яка перевіряє інформацію про ухилнення від сплати податків та шахрайство з боку юридичної фірми.

Раніше один із засновників компанії Рамон Фонсека відкинув звинувачення у порушенні законів та додав, що компанія не знищувала жодних документів, а вся її діяльність є законною.

В Ісландії «офшорний скандал» уже призвів до зміни голови уряду. Спочатку прем’єр-міністр Сігмундор Гюнльойгссон не зміг прокоментувати опубліковану в масштабному розслідуванні інформацію про офшорну компанію Wintris, власником якої є його дружина. Посадовець утік з інтерв'ю після відповідного запитання журналістів.

Згодом глава уряду заявив, що не збирається йти у відставку через скандал, однак пізніше його все ж усунули з посади: офіційно – тимчасово, але на невизначений термін. Згодом стало відомо, що в Ісландії призначили дострокові вибори на тлі «офшорного скандалу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus