USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У ПАР попередили, що заарештують Путіна, якщо він приїде на саміт БРІКС

1 Травня 2023 15:31
Влада ПАР звернулася до диктатора країни-агресора Росії Володимира Путіна і попросила його не приїжджати на саміт БРІКС у Південну Африканську Республіку, інакше його доведеться заарештувати.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

У ПАР нагадали, що Міжнародний кримінальний суд (МКС) видав ордер на арешт Путіна, який видав за звинуваченням у воєнних злочинах в Україні. Південно-Африканська республіка входить до країн, які підписали Римський статут, що зобов’язує її виконувати рішення МКС.

«У нас немає варіанта не заарештовувати Путіна. Якщо він сюди приїде, нам доведеться його заарештувати», – сказав представник уряду ПАР, пише видання Sunday Times.

У ПАР вже готуються до теоретичного візиту Путіна та створили спеціальний урядовий комітет на чолі з віцепрезидентом країни, який має вивчити, що робити у разі приїзду Путіна. Тому російський диктатор зможе брати участь в саміті лише по відеозв’язку з Москви.

За словами прессекретаря Кремля Дмитра Пєскова, рішення про участь президента РФ у саміті в Дурбані наразі немає.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ведмедик Показати IP 1 Травня 2023 18:29
В інтересах України щоб хуйл0 туди таки приїхало і його не арештували. Це додатково спустило б з хмаринок ловців рожевих поні й в черговий раз зосередило пріоритети колективного демократичного Заходу на озброєнні, а не судах. Державу-гопника не осадиш посадкою верховного гопника, безпрєдєльщикам тільки відпір за всіма поняттями

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus