USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Парижі цими вихідними закриють Лувр і Ейфелеву вежу

7 Грудня 2018 21:01
У Парижі у суботу, 8 грудня, закриють більшість музеїв і інші туристичні об’єкти, зокрема Лувр і Ейфелеву вежу. Влада побоюється нових вуличних заворушень через чергові антиурядові акції «жовтих жилетів», пише ТСН.

Попри те, що уряд вже погодився заморозити ціни на паливо, підвищення тарифів на яке було первісною причиною протестів, нині до колишніх вимог активістів додалися нові.

Як пише BBC, за словами міністра внутрішніх справ Франції Крістофа Кастаніє до руху «жовтих жилетів» можуть долучитися «радикальні елементи» – представники крайніх правих і крайніх лівих угруповань.

Прем’єр-міністр Франції Едуар Філіп повідомив, що 89 тис. поліцейських у всій Франції вийдуть в ці дні на чергування, а Париж патрулюватимуть броньовані автомобілі.

«Ми маємо справу з людьми, мета яких не протест, а заворушення, і ми не збираємося дозволити їм здійснити свої задуми», – заявив Філіп.

Поліція рекомендувала власникам магазинів і ресторанів в районі Єлисейських полів не відкривати свої заклади. Оскільки минулого тижня під час протестів постраждала Тріумфальна арка, ймовірність заворушень в суботу ставить під запитання безпеку відвідувачів Ейфелевої вежі. Тому міська влада готується вжити додаткових заходів з охорони важливих міських об’єктів і пам’яток.

Міністр культури Франк Рістер повідомив, що Лувр, музей д’Орсе, Паризька опера і виставковий центр Гран-Пале, а також низка інших об’єктів будуть закриті для відвідування. В інтерв’ю радіо RTL він заявив, що було б занадто великим ризиком залишати в суботу ці заклади відкритими для публіки.

Поліція звернулася до власників магазинів і ресторанів в районі Єлисейських полів та інших центральних вулиць, з проханням не відкриватися в ці дні. Перенесені на інші дні кілька матчів футбольного чемпіонату.

1 грудня під час вуличних протестів у Парижі 133 людини отримали поранення, серед них 23 поліцейських. Правоохоронці затримали понад 400 учасників масових протестів проти підвищення цін на паливо, 378 демонстрантів заарештували. Демонстранти зводили барикади, палили автомобілі, били вітрини і вступали в сутички з поліцією і групами інших протестувальників У зв’язку з масовим безладом в місті, влада Франції роздумує над введенням режиму надзвичайного стану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
пенсіонери Показати IP 8 Грудня 2018 18:36
крадій пенсій порошенко х.*.й.л.о лалала..........
пенсіонери Показати IP 10 Грудня 2018 02:14
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus