USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Піддубцівській школі - оновлений спортзал для майбутніх чемпіонів

3 Листопада 2016 09:00
Майже триста учнів Піддубцівської загальноосвітньої школи після канікул отримали омріяний подарунок: капітально відремонтований просторий спортивний зал. Півмільйона гривень виділила районна рада на ремонт залу після звернення батьків місцевих учнів, педагогічного колективу та голови сільради.

Піддубцівська школа введена в експлуатацію 1974 року, зараз у ній навчається 280 учнів. Учора, 2 листопада, тут відбулось справжнє свято, адже відтепер юні спортсмени мають, де займатися в холодну пору року як на уроках фізкультури, так і на спортивних секціях та хореографії.

Директор школи Лілія Купіч новим спортзалом не натішиться: ще б пак, цього ремонту чекали довго.

«Збулась наша багаторічна мрія, і відтепер оновлений спортзал слугуватиме учням. Це інвестиція в майбутнє, в розвиток наших дітей, їх здоров’я, як духовне, моральне, так і фізичне. Оскільки ми дбаємо за їх майбутнє, щоб вони виросли справжніми патріотами нашої держави», - додає вона.
З її слів, уроки фізкультури - найулюбленіші в школі. А спортзал буде використовуватися і в позаурочний час, адже в закладі діють різні секції: футболу, баскетболу, кікбоксингу, туризму. Окрім того, діти зможуть тут займатися і хореографією. Тож у навчальному закладі сподіваються, що спортзал стане осередком спортивного життя села.

Ще раніше тут утеплили і перекрили дах. А вже цього року за виділені кошти замінили підлогу, систему опалення, поштукатурили та оздобили стіни, замінили вікна на енергозберігаючі. Вартість ремонту - близько 500 тисяч гривень, виділених з районного бюджету, за сприяння райдержадміністрації та депутатів районної ради. Гроші виділили в липні, і підрядник – підприємство «Тепло-Волинь» - взявся відразу до роботи.

«Тепер все, як ми хотіли, до нас дослухалися. Тож від батьків, від педколективу, від учнів висловлюємо подяку голові райдержадміністрації Ігореві Ярмольському, голові райради Валентину Приходьку, будівельній організації в особі Леоніда Климчука. Ми дуже задоволені», - зауважує Лілія Купіч. І додає: в Піддубцівській школі – хороші спортивні традиції. Не раз вихованці закладу займали призові місця, ставали кращими на районних змаганнях. А в селі діє футбольний клуб «Піддубці», юніори якого – місцеві учні.
Пишається шкільним спортзалом і голова Підддубцівської сільської ради Борис Горбатюк, який теж переймався, аби районна рада виділила кошти. Адже, зауважує, поява таких нових об’єктів – це свято для усієї громади. Так, в селі ремонтують будинок культури за 6 мільйонів гривень та амбулаторію, вартістю 4 мільйони. А шкільний спортзал – ще один приємний і потрібний громаді об’єкт.
«Ми знаємо, що Піддубцівська школа - флагман Луцького району. Саме тут навчається багато переможців олімпіад з фізики, математики, української літератури. Тому після відкриття такого залу хотілось би, щоб вона стала такою і в галузі фізичного виховання», - додає він.

До слова, голова Піддубцівської сільради, ще навчаючись у школі, теж ставав переможцем змагань. А про спортивні традиції школи дуже добре знає колишній вчитель цієї школи, нардеп V та VI скликань - Анатолій Горбатюк.
«Я стою в спортзалі, в якому працював довгі роки вчителем фізкультури, і прагнув щоб діти ставали чемпіонами, щоб були здоровими. Адже вірю, що в майбутньому від них залежатиме галузь фізкультури і спорту, як в рідному селі, так і в державі. Якщо вони навчаться любити спорт з дитинства, то подорослішавши любитимуть спорт і надалі, робитимуть спортивні майданчики, старатимуться, щоб олімпійський прапор піднімали наші спортсмени», - переконаний він.

На свято, звісно, не приходять з порожніми руками, тож в оновлений спортзал гості прийшли з подарунками. Привезли і спортивний інвентар – м’ячі, сітку, боксерську грушу, рукавички.
Заступник голови РДА Володимир Боярчук, своєю чергою, подякував батьківському колективу. Адже вони не лише домагалися виділення коштів, а й контролювали ремонт, «не давали спуску» як владцям, так і будівельникам. А начальник районного управління освіти Олександр Хомич побажав, аби спортзал не був музеєм, а жив власним життям, щоб діти тут почувалися вільно і невимушено.
Радіє новій спортивній родзинці школи і молодий вчитель фізкультури Василь Порванський. В Піддубцівській школі він працює перший рік – після випуску педколеджу. Сам вчитель – з іншого району, тож, каже, коли йшов на роботу, думав, що буде набагато важче. Але молодого спеціаліста підтримують як колеги, так і вихованці.

Сам же педагог втішений, що зможе проводити повноцінні заняття в залі. Адже, хоч в школі є два хороші стадіони, але на вулиці вже так не позаймаєшся – холодно.
«У спортзалі - своя атмосфера. Дітям одразу ж хочеться займатися, коли вони сюди забігають, в очах бажання спалахує. Тому це - дуже хороший подарунок. Тож я прикладу усіх зусиль, аби підготувати учнів до майбутніх серйозних випробовувань», - переконує педагог.

Аби учні Піддубцівської школи росли здоровими і сильним, настоятель Свято-Успенського храму села Гаразджа, протоієрей Андрій помолився разом з присутніми і освятив відремонтований зал. А вихованці школи, заради яких зал, власне, і відкрили, продемонстрували свої вміння, здобуті на заняттях фізкультури та спортивних секціях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Вадим Показати IP 3 Листопада 2016 09:19
а батюшка то не піддубецький...так обиср*вся що не запрошують нікуди))
Четверг до Вадим Показати IP 3 Листопада 2016 17:28
На себе дивись г*мно
владі Показати IP 3 Листопада 2016 10:16
чому ярмольський та приходько не говорять як затопили Лищенську школу????
толік Показати IP 3 Листопада 2016 10:21
а горбатюк старший " чистий" регіонал
Всезнайко до толік Показати IP 3 Листопада 2016 10:27
І що?
Лище Показати IP 3 Листопада 2016 19:02
а цікаво що зараз зі школою . Скільки грошей потратили платників податків на прикриття службової недбалості голів райради і адміністрації і чи покарений хтось - крім платників податків Луцького району
місцевий Показати IP 3 Листопада 2016 19:08
Стіни тусклі і не веселі - не вдало підібраний колір Підлога з не якісних дошок які вже піддались гниттю і т. д. і тому п-д.що скажете куратори собі додому так би не зробили а нам за бюджетні кошти то будьласка
агeнт007 Показати IP 3 Листопада 2016 19:23
кращe б дітям більшe знань давали,та інформаціі,а нe думали про показуху.Кращe б вчили,то можe більшe було б пeрeможців олімпіад,а то всe рeмонти роблять.Тeпeр дітям знання потрібні,а нe ваша фізкультура.ПОКАЗУХА!
Агент 008 до агeнт007 Показати IP 3 Листопада 2016 20:29
Перед тим, як дурню писати, рейтинг Піддубцівської школи серед інших шкіл району подивися по кількості призових місць в олімпіадах. В школі рівень знань високий дають. Сам недавно її закінчив. А що, краще було б, якби діти далі мерзли в обідраному спортзалі?
агeнт007 до Агент 008 Показати IP 5 Листопада 2016 00:37
з яких прeдмeтів?якщо вчитeлі зі стажeм навчили то і олімпіади виграють,побачимо що молоді вчитeлі навчать,на якому місці чeрeз пару років будe школа з таким дирeктором?
гав Показати IP 3 Листопада 2016 23:47
знову писаки-стукачі,яким все не подобається ожили.В кожому кожусі воші є,а в селі і школі тим паче.Радійте що вам щось добре роблять,а ви знову за старе.......
гість Показати IP 4 Листопада 2016 11:11
Краще бути чистим регіоналом,як замазаним доларами МВФ сьогоднішнім владцем і політиком.А Горбатюк, яким був, таким і залишився,як треба завжди допоможе......і головне казнокрадом не був.....
не гість Показати IP 4 Листопада 2016 19:47
крадуть горбатюки, а молодший недавно мав мигалки на машині, що нісан купив за зарплату?
сусід Показати IP 7 Листопада 2016 22:29
Що роблять рeгіонали при владі(Горбатюк та Хомич)?До рeчі квартиру в новобудові на Киівській площі тeж голова с.ради за зарплату купив?І дe його дeкларація?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus