USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У північних районах Волині немає українських теле- і радіоканалів

29 Вересня 2016 15:23
Одна з основних проблем регіону – це відсутність покриття частини території області вітчизняним теле- та радіомовником. Так, на Волині 200 тисяч людей не мають доступу до вітчизняного теле- та радіомовлення.

За відсутністю українського мовника місцеві жителі змушені черпати інформацію з інших джерел: тут транслюють білоруські телеканали, а через їхні передавачі - й російські, серед яких є програми, заборонені в Україні.

Про це йшлося під час засідання колегії Держкомтелерадіо 27 вересня, - повідомляє Державний комітет телебачення і радіомовлення України.

Оскільки область є прикордонною з Білоруссю та Польщею, велика увага учасників колегії була приділена питанню інформаційної безпеки.

«Наразі майже 200 тисяч жителів Волині, особливо її північних районів, не мають змоги приймати передачі місцевих та регіональних телемовників ні в аналоговому, ні в цифровому форматах. Цей інформаційний вакуум, на жаль, заповнюють телеканали Білорусі, а через їхні передавачі - й Росії, серед яких є й програми, заборонені для ретрансляції на території України, що створює загрозу інформаційному простору регіону», – повідомила начальник відділу інформаційної політики Волинської ОДА Світлана Головачук.

Незважаючи на збільшення кількості новинних, суспільно-політичних інтернет- сайтів, які здатні впливати на формування інформаційної сфери регіону, для переважаючої частини населення, зокрема сільського, телерадіомовлення ще залишається важливим джерелом отримання вітчизняної інформації.

Ситуацію також ускладнює суттєве скорочення системи дротового радіомовлення. В області залишилось 13 490 основних радіоточок (на початок 2014 року – 22 000).

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в північних районах Волині через Білорусь транслюються російські «рупори пропаганди»: «Росія24», «Перший російський» - попри заборону їх діяльності в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Пинск Показати IP 29 Вересня 2016 15:46
Информация стала не единицей полученных знаний ,а оружием с двух сторон
Всезнайко Показати IP 29 Вересня 2016 15:58
Щасливі люди...
ольга Показати IP 29 Вересня 2016 16:06
То хто має це вирішити??? Чи то так буде вічно? А полішуки й моляться тільки в російських церквах, і телевізор російський, а ми Україну будуємо.....
Анонім до ольга Показати IP 29 Вересня 2016 18:46
Ви Україну будуєте? Хто її будує? Де ці будівельники? Добудувались вже. Скакати, як виявилось, вмієте добре. Та пєчєнькі і кредити грабастати теж. Ще в 1997 році в Україні проживало 52 млн. людей. А тепер - 42 млн.!!! ЦЕ Ви так будуєте? А може, руйнуєте? А Церква не російська, церква - православна.
Анонім Показати IP 29 Вересня 2016 18:01
до будовались в дивіностих такого безпридєлу і безаконня небуло
полішуки Показати IP 29 Вересня 2016 21:43
Пів Волині телебачення на рівні СССР. Там ще голосують за Юлю і будують комунізм ходячи в російську церкву.
волиняка Показати IP 30 Вересня 2016 10:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus