USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У подіях в Мукачевому беруть участь бійці ДУКу, які повернулися з АТО

11 Липня 2015 21:20
Стрілянина в Мукачево є наслідком протистояння "Правого сектору" з організованою злочинністю Закарпаття. Про це заявив керівник ПС у регіоні Олександр Сачко, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

З його слів, участь у перестрілці взяли добровольці, які повернулися з фронту.

"У Мукачевому відбулася сутичка між бійцями першого запасного батальйону Добровольчого українського корпусу, який дислокується в Закарпатті, і представниками організованої злочинності в області", - заявив Сачко. Наслідком цього стало більше десятка поранених і загиблих – бійців ПС, міліціонерів і просто випадкових перехожих.

Стрілянина ропочалася в першій половині для в спорткомплексі "Антарес", який належить Ланьо. Згідно з інформацією "Обозревателя", стрілянина стала наслідком розборок між двома народними депутатами - Ланьо та Віктором Балогою.

ПОДРОБИЦІ СТРІЛЯНИН В МУКАЧЕВОМУ: ПРАВИЙ СЕКТОР, НАЦГВАРДІЯ, ПАЛАЮЧІ АВТО. Є ЗАГИБЛІ



Речник Правого сектора Артем Скоропадський розповів версію організації щодо стрілянини в Мукачевому. З його слів, сьогоднішня подія - це була спроба знищення закарпатського Правого сектору бойовиками колишньої місцевої еліти, а саме - колишнього регіонала, соратника Віктора Медведчука нардепа, члена депутатської групи Ігоря Єремеєва "Воля Народу" Михайла Ланьо.



У «Правому секторі» вимагають арешту «депутата Ланя, що брав безпосередню участь у події, всіх бандитів і силовиків, що відкривали вогонь, та тих, хто віддавав наказ».

«Група озброєних осіб приїхала на об’єкт, до якого був причетний народний депутат України, що має за плечима печальний досвід 90-х років, – Михайло Ланьо», – так повідомляв про події в Мукачевому радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Зараз ситуація в Мукачевому на Закарпатті стабілізована і перебуває під контролем, - написав у Фейсбуці Антон Геращенко.

«На мене по телефону вийшов командир групи заблокованих у Мукачевому бійців із псевдо «Літун» із проханням зв’язати його з керіаництвом Антитерористичного центру СБУ для переговорів про припинення збройного протистояння, наданні допомоги пораненим бійцям, що я і зробив», – повідомив Геращенко і додав, що, на його думку, «протягом кількох годин ситуація буде повністю вирішена мирним шляхом у межах Закону».

Ситуация в Мукачево стабилизирована и находится под контролем. На меня по телефону вышел командир группы заблокированн...

Posted by Anton Gerashchenko on 11 Июль 2015 г.


Раніше лідер «Правого сектору», колега Геращенка у Верховній Раді Дмитро Ярош вказав, що «зараз найголовніше – стабілізувати ситуацію і не допустити подальшого кровопролиття», а «для цього необхідно негайно затримати бандитів і тих міліцейських чинів, які віддали наказ на відкриття вогню на ураження».

Хто ж такий Михайло Ланьо?

"Обозреватель" зібрав головні факти про одному з головних учасників конфлікту в Мукачеві.

Михайло Ланьо - соратник Віктора Медведчука, колишній регіонал, нині депутат Верховної Ради. У кримінальних колах відомий як "Блюк", повідомляє "Єдність.Інфо".

У 1998 році Ланьо зі своїм шефом, кримінальним авторитетом Іваном Вінером ("Козі"), поїхав у справах. А незабаром Вінера знайшли вбитим. Ланьо був затриманий за підозрою у вбивстві Вінера. Його протримали під арештом три місяці, але зусиллями кримінальних кіл звільнили. Долею Ланьо займався особисто начальник міліції міста Мукачево Віктор Чепак, який за цю послугу став начальником УМВС Закарпаття. В умовах постреволюційної України Чепак балотувався на голову Антикорупційного бюро.

На сьогодні Ланьо очолює найбільшу кримінальну групу Закарпаття, яка під прикриттям міліції займалася не тільки контрабандою та іншими злочинами, а й грунтовно готувалася до створення "Закарпатської народної республіки". Проводилися збірки бойовиків, завозилося зброю.

Раніше був судимий за статтею 117 КК України ("згвалтування"). Крім того, згідно з даними ЗМІ, Михайло Ланьо мав відношення до місцевої наркоіндустрії: виробництво "первинтину", завезення з-за кордону кокаїну і "екстазі", нелегальних поставок алкоголю тощо.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus