USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У поліцейських «Пріусів» сіли батарейки: правоохоронці закупляють акумулятори на 4 млн

4 Квітня 2019 16:00
Знамениті поліцейські Toyota Prius стрімко старіють. На низці гібридних патрульних авто почали приходити в непридатність необхідні для екологічної роботи машини спеціальні акумулятори, і чиновники змушені закуповувати нові батареї. Ось тільки обійдуться такі пристрої поліції дуже дорого.

4 квітня на майданчику Prozorro оголосили тендер на закупку 43-х спеціальних батарей для японських гібридів на суму 3,87 млн ​​грн. Іншими словами, кожен акумулятор буде коштувати бюджету 90 тис. грн. За умови, звичайно, що правоохоронці знайдуть їх за такою ціною, пише Ubr.

Скажімо, на Ebay такі оригінальні батареї продаються за $ 4 961 (приблизно 130 тис. грн). Правда, за оригінальністю патрульні і не женуться - згодні і на аналоги.

Не зважаючи на високу вартість, термін служби накопичувачів енергії залишає бажати кращого. Що не дивно, з огляду на використовувану при їх виробництві застарілу технологію Ni-Mh. Замовник вимагає від постачальника гарантію на 100 тис. км або 2 роки експлуатації (в залежності від того, що настане раніше).

Умови поставки, крім гарантії, вимагають від переможця тендера не просто продати нові батареї поліції, але і провести заміну. При цьому старі акумулятори слід повернути замовнику, якщо той вимагатиме зробити це письмово в термін до 5 днів після заміни. В іншому випадку на СТО покладуть ще й зобов'язання утилізувати б /у акумулятори, підтвердивши роботи документально.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1 Показати IP 4 Квітня 2019 20:56
90 000 грн/100 000 км =0,9 грн/км*100=90 грн/100км, кому потрібна пластмасова машина з витратою палива в перерахунку на соляру як в КРАЗА????????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus