USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польща вводить жорсткі обмеження через спалах COVID-19

25 Жовтня 2020 13:14
З 24 жовтня у Польщі починає діяти жорсткий карантин через стрімке збільшення кількості нових хворих на коронавірус. Всю територію країни віднесено до «червоної» зони.

Про це повідомив глава польського уряду Матеуш Моравецький і очільник МОЗ Польщі Адам Недзельський, інформують Букви з посиланням на Wiadomosci.

Прем’єр країни зазначив, що ситуація виходить з-під контролю, тому влада зреагувала рішуче. Локдаун в Польщі діятиме 14 днів з можливістю подовження.

Так, школярі від 4 класу переходять на дистанційне навчання. Всі діти віком до 16 років мають право перебувати на вулицях лише під наглядом батьків.

На всій території країни заборонено збиратися групами більше п’ять осіб. Однак це правило не стосується людей, які проживають разом.

Закладам громадського харчування заборонено працювати у стандартному режимі. Дозволено відправляти замовлення кур’єрами.

За словами Моравецького, якщо через два тижні не буде результату, то жорсткий карантин продовжать.

Відомо, що для допомоги людям старшого віку створять так званий «корпус підтримки пенсіонерів». До його роботи залучать армійські підрозділи.

За словами глави МОЗ Польщі, вже через тиждень стане зрозуміло, чи допомагає жорсткий карантин спинити розповсюдження вірусу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus