USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Польщі тисячі людей вийшли на акції на захист незалежності суддів

2 Грудня 2019 10:05
У багатьох містах Польщі в неділю відбулися демонстрації на захист незалежності суддів.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на RMF24.

Як заявила учасниця акції протесту у Варшаві Дорота Заблудовська з Асоціації польських суддів «Iustitia», прямим поштовхом до організації маніфестації «стало те, що сталося з суддею Ющишиним».

«Цей суддя, виконуючи вирок Суду ЄС, зажадав від канцелярії Сейму лист на підтримку кандидатів у Національну раду судів, за що на нього чекали репресії. Це одні з багатьох репресій, з якими зіткнулися судді, і ми стверджуємо, що вирок Суду ЄС настільки важливий, що всі повинні його поважати, так само як і рішення польських судів, і тому сьогодні ми тут», – підкреслила вона.

Присутній під час маніфестації в столиці суддя Павел Ющишин заявив, що суддям не слід боятися. «Ми не можемо піддаватися тиску, тому що без вільних судів немає вільних громадян і законослухняної Польщі», – підкреслив він . «Я вважаю, що істина і чесність в кінцевому підсумку переможуть. Влада приходить і йде, тому варто бути порядним», – додав він.

Демонстрації відбулися у низці польських міст, зокрема, у Кракові, Познані, Гданську, Лодзі, Любліні, Катовіце, Ченстохові, Бидгощі, Вроцлаві, Щецині.

Правляча партія «Право і справедливість» здійснила широкомасштабні зміни в судовій системі країни.

Єврокомісія вже розкритикувала ці зміни.

Однак уряд стверджує, що зміни необхідні для боротьби з корупцією і перегляду судової системи, яка, за твердженням влади, перебуває під впливом комуністичних схем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus