USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Польщі відкрили хаб енергетичної допомоги Україні

28 Січня 2023 06:14
У Польщі відкрили новий енергетичний хаб rescEU. Він стане логістичним центром для доставки екстреної енергетичної допомоги Україні на тлі російських ударів по українській енергоструктурі.

Відкрили хаб комісар з питань кризового менеджменту ЄС Янез Ленарчіч та прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє УНІАН.

Зазначається, що цей енергетичний хаб дозволить міжнародним партнерам та приватному сектору спрямовувати допомогу Україні, а витрати на її транспортування повністю фінансуватиме ЄС.

«Хаб rescEU використовуватиметься для доставки в Україну електрогенераторів з метою підтримки постачання електроенергії на тлі атак Росії по українській енергоінфраструктурі», – йдеться у повідомленні.

Аби наповнити логістичний центр генераторами, ЄС виділив Польщі 114 млн євро. Відомо, що на першому етапі в Україну відправлять 1000 нових генераторів.

«Відкриваючи новий енергетичний центр rescEU для інших донорів, ми можемо допомогти збільшити енергетичні пожертви для України в її найгіршу годину. Я хочу подякувати Польщі за активізацію та лідерство. З першого дня війни ми працювали рука об руку з польською владою, щоб забезпечити швидку та організовану доставку життєво необхідної допомоги з усієї Європи в Україну», – наголосив Ленарчіч.

Раніше, українська національна компанія АТ «Енергетична компанія України» (ЕКУ) підписала з турецьким виробником Karpowership меморандум про постачання плавучих електростанцій для потреб нашої країни. Вони зможуть забезпечити електрикою 1 мільйон домогосподарств.

Крім того, шведські волонтери надали Україні чотири спеціалізованих вантажівки із потужними генераторами, одну з яких отримала Волинь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus