USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Польщу накрила друга хвиля коронавірусу, уряд запроваджує масковий режим

9 Жовтня 2020 08:14
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив у четвер, 8 жовтня, що жителі країни повинні будуть носити захисні маски в усіх громадських місцях. Масковий режим запроваджується з 10 жовтня.

Про це інформує DW з посиланням на інформагентство AFP.

Причиною цього рішення є різке збільшення кількості інфікувань коронавірусом у країні. За останню добу у Польщі підтвердили 4280 заражень, що є новим рекордом.

«До нас дійшла друга хвиля і ми маємо рішуче їй протистояти», – сказав Моравецький, додавши, що уся країна вважатиметься «жовтою зоною».

Прем’єр Польщі зазначив, що можливе впровадження і додаткових заходів, якщо кількість інфікувань зростатиме. За словами Моравецького, уряд хоче застосувати стратегію, подібну до випробуваної кілька місяців тому. При цьому він запевнив, що наразі немає потреби у повному локдауні.

Прем’єр Польщі повідомив, що загалом по країні 60 відсотків ліжок у лікарнях, призначених для пацієнтів з коронавірусною хворобою, не заповнені. Однак ЗМІ вказують на те, що в найбільш уражених коронавірусною інфекцією регіонах країни зайняті вже майже всі ліжка, відведені у лікарнях для пацієнтів з COVID-19.

За даними Університету Джонса Хопкінса, всього у Польщі офіційно підтверджено 111599 випадків зараження коронавірусом, померли 2867 людей, у яких підтвердили інфікування, 76,4 тисячі пацієнтів одужали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 9 Жовтня 2020 10:14
А в нас майже шіть тисяч і владі по цимбалах. Тільки вибори в голові. Люди в нас як бидло. Подивіться що робиться на вулиця? В масках рідко кого побачиш. Якби всіх штрафували- бюджет поповнився та й люди стали більш відповідальними до себе та оточуючих.
Дівчино до Лучанка Показати IP 9 Жовтня 2020 12:50
Відкрию вам "велику таємницю", після 25.10.20 у нас вводиться жорсткий карантин. Популізм закінчиться рівно після виборів, не залежно від їх результатів.
Кен до Лучанка Показати IP 9 Жовтня 2020 21:54
Задовбали такі , як ви , що заважає вдягнути маску рукавички, обставитися дез засобами і сидіти вдома, для чого отаке писати всі дорослі люди і вправі самі вирішувати , як бути.
Лучанин до Лучанка Показати IP 11 Жовтня 2020 08:00
Чому люди повинні ходити у масках на вулиці? В Україні масковий режим обовязковий лише в місцях скупчення людей. А на вулиці потрібно дихати повітрям.
Вася Показати IP 10 Жовтня 2020 15:15
Захисна маска від короновірусу, всерівно що труси від ср....а...ч....ки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus