USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі викрили шпигунську мережу РФ, яка планувала диверсії, є затримані, – ЗМІ

15 Березня 2023 18:53
Агентство внутрішньої безпеки Польщі (ABW) ліквідувало шпигунську мережу, яка працювала на Росію й мала здійснювати підготовку до диверсійної діяльності в Польщі.

Про це, як повідомляє Європейська правда, з посиланням на джерела пише RMF FM.

У межах розслідування співробітники ABW затримали шістьох людей, а на залізничних шляхах та об’єктах національної критичної інфраструктури через діяльність мережі було оголошено тривогу.

Затримані є іноземцями «з-за східного кордону», які, як передбачалося, працювали на російські спецслужби. Агенти ABW затримали їх у зв’язку з виявленням прихованих камер на важливих маршрутах і залізничних вузлах, які фіксували рух на коліях і передавали зображення в мережу.

Згідно з інформацією, отриманою RMF FM, йдеться насамперед про ділянки залізничних шляхів у Підкарпатському воєводстві – зокрема біля аеропорту в Ясьонці, неподалік від Жешува. Аеропорт є головним транзитним пунктом для західної зброї та боєприпасів для України.

Камери також були встановлені в інших частинах Польщі.

У зв’язку зі спецоперацією працівники служб і поліції були приведені в стан підвищеної готовності. Особливу увагу правоохоронці приділяють безпеці стратегічно важливих залізничних шляхів у Польщі, а також посилено охорону ключових об’єктів критичної інфраструктури.

Зазначимо, що в останні місяці Польща кілька разів виявляла людей, підозрюваних у роботі на Росію. Лишень у січні цього року до суду країни була скерована справа проти росіянина й білоруса, яких звинувачують у шпигунстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus