USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Польщі з вересня зобов’яжуть українських дітей відвідувати місцеві школи

5 Квітня 2024 14:54
З вересня 2024 року українських дітей-переселенців у Польщі зобов’яжуть відвідувати місцеві школи. Очікується, що нововведення торкнеться 50-60 тисяч школярів.

Про це, як передає УП.Життя, повідомила заступниця міністра національної освіти Польщі Йоанна Муха.

За її словами, обов’язкове навчання українських дітей у польських школах обговорювалося з українською стороною.

«Міністри, які зустрічалися з нами, дуже зацікавлені в тому, щоб це зобов’язання було запроваджено в Польщі. Вони пропонують співпрацю. Ми обов’язково скористаємося такою пропозицією. Більша частина цього плану готова. Чекаємо на положення закону», – розповіла Муха.

Читати ще: Скільки часу українці планують залишатися у Польщі: опитування

Вона зазначила, що кількість дітей, які перебувають в Польщі та не навчаються у місцевих закладах освіти є меншою, ніж вважалося раніше. Цифра сягає 50-60 тисяч.

За інформацією Радіо Свобода, для українських дітей у польських школах запровадять спеціальні уроки української мови. Для цього планують брати на роботу вчителів з України, для яких спростять процедуру нострифікації дипломів. Також українських дітей навчатимуть європейської інтеграції на тлі вступу України до Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
речник Показати IP 5 Квітня 2024 17:22
інакше в польський концентраційний табір "Береза Картузька"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus