USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Порошенка запитали, чи задекларує він $300 млн від продажу свого заводу

18 Січня 2019 21:38
У листопаді 2018 року компанія Еwins Liмiтеd (Кіпр), підконтрольна Сергію Тігіпку, придбала у інвестиційних фондів президента України Петра Порошенка та народного депутата Ігоря Кононенка 3 225 723 прості іменні акції ПАТ «Завод «Кузня на Рибальському», які протягом 12 місяців, що передують даті угоди, максимально оцінювалися в 93,003 долара США кожна. Таким чином, у разі максимальної оцінки акцій операція обійшлася в 300 мільйонів доларів США. Передувало купівлі дозвіл АМКУ на придбання 50% акцій заводу.

Колишній заступник голови Адміністрації Президента України,екс-нардеп та політик Андрій Портнов цікавиться у президента, чи завершилась вже угода, де Тігіпко взяв 300 млн доларів США та чи задекларує їх Порошенко. Перелік питань політик оприлюднив у Фейсбук.

«Петро Олексійович, від імені клубу Ваших шанувальників, настійно цікавимося наступними питаннями:

– Чи завершилася вже Ваша угода з Тігіпком щодо продажу за 300 млн доларів заводу «Кузня на Рибальському», що випускає військову продукцію, згоду на яку кілька місяців тому Вам дав підконтрольний Вам же Антимонопомольний комітет України?

– Де, коли і яким саме чином Тігіпко заплатив Вам ці гроші? З якою компанії, в якій юрисдикції і з рахунку банку якої країни Ви їх отримали?

– Звідки у Тігіпка така сума, де, коли і яким саме чином він її легалізував, скільки податків заплатив для її законної появи в його активі, в бюджет якої країни перерахував, і чи повідомив про це податкові органи України?

– Чи перевіряли Ви легальність цих грошей або взяли за продаж свого заводу відразу відмиті кіпрським офшором «Евінз Лімітед» (м Нікосія), що належить Тігіпку?

– В які саме терміни Ви плануєте вказати у своїй декларації про те, що Ваші статки збільшилися на 300 млн доларів?

– Якщо Ви прийняли ці гроші не на особисті рахунки, а на офшорні компанії, уникнувши сплати податків в бюджет України, повідомте, чи плануєте Ви подати звітність про цю операцію в Панамі, Белізі, Британських Віргінських островах, Гібралтарі, острові Мен або зробити її публічною?

– якщо це була реальна угода, а не фіктивна, проходили ви аудит і який саме банк Вам її дозволив і провів?

– якщо Тігіпко зробив для Вас просто послугу з відмивання, легалізації і перетворенню його брудних грошей в нібито Ваші чисті, то як саме Ви йому фактично компенсували ці 300 млн доларів, якими послугами, контрактами, готівковими коштами або безготівковими?»

Зі слів Портнова, так званий клуб шанувальників Порошенка хоче дізнатися, чи купує він все ще зброю для армії, як і раніше, у самого себе, виступаючи одночасно його покупцем і продавцем, розпорядником бюджету і його споживачем, командувачем армією і тим, хто торгує з нею.

Також політик запитує, чи не зацікавлений таким чином економічно Петро Порошенко в продовженні війни і хто визначає ціну, яку витрачає на це держава.

«Скільки недоотримає український бюджет від несплати Вами податків в офшорах і яка саме глибина Вашого конфлікту інтересів?

Якщо ж такої угоди взагалі не було, то навіщо Ви, як і в випадку з телеканалом «Прямий», знову обрали колишнього члена команди Януковича для відбілювання свого бізнесу і відмивання коштів?» – цікавиться Портнов.

Та додає, що на відповіді багато часу немає. Через кілька місяців Тігіпко і сам вже може погодитися відповісти на них. У рамках процедури угоди зі слідством і співпраці з новими правоохоронними органами.

«Ми будемо публічно тиснути і давати всім безкоштовні поради щодо процедур цього розслідування», – наостанок додав екс-нардеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 18 Січня 2019 22:18
300 мильйонiв баксiв то вам не шутка!
Я Показати IP 19 Січня 2019 07:52
буде томосятину втюхувати
скептик до Я Показати IP 19 Січня 2019 19:17
КОЛЯДНИКИ від нього вже ходять з анкетами. бабло з бюджету на це виділили
факт Показати IP 19 Січня 2019 10:33
Він вже втюхує,але з бюджету_наші гроші.
Навуходоносор Показати IP 19 Січня 2019 19:28
Как говорится - шила в заднице не утаишь! А касательно вопроса о том, сплатил ли олигарх Тигипко налоги в бюджет Украины, то ответом на его будет фраза продавца на одесском "Привозе": "Это все писями на воде вилами написано!" Наши налоговые вертухаи трясут только неугодных, таких, например, как "Волыньресурсы" и если находят даже мизерную неуплату налогов - наказывают. А Тигипко непотопляем, он слуга всех господ. Наверняка на тайной вечере при "шоколаде" все обсудили, все порешали уже - куда какую кучу бабла отправить: часть в Панаму, часть на остров Мэн, часть в Гибралтар и т.п. А взагалі-то ця новина сьогодні не претендує на топовий характер. "Шоколадний" месія зробив фантастично цинічний хід для того, щоби утриматись при владі. Кандидатом в президенти має зареєструватися такий собі Тимошенко Юрій Володимирович, депутат ВР ("Народний фронт"). Зверніть увагу, волиняни, повне співпадіння з Тимошенко Юлією Володимирівною! І фамілія, і ініціали! Я не прихильник її, але такий хід дасть змогу вкрасти в "газової принцеси" велику долю голосів на виборах президента! Фракція "НФ" вже за це виключила цього депутата зі свого складу. Але процес пішов! І таких підлих методів в арсеналі нашого "шоколадного" барона до 31березня буде ще ой як багато! Як писав чеський публіцист Юліус Фучик, страчений в гестапо, "люди, будьте бдительны!"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus