USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У протистоянні лучан і забудовника виграв бізнес

27 Серпня 2015 15:39
Депутатів Луцької міськради просили звернутися до забудовника на Стрілецькій, аби той зробив заїзд не через прибудинкову територію, а з іншої сторони. Крім того, лучани хочуть, щоб забудовник долучився фінансово до встановлення дитячого майданчика.

Більшість обранців громади відмовили у проханні.

Про це йшлося під час 77-ї сесії Луцької міської ради сьогодні, 27-го серпня.

Нагадаємо, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що на місці дитмайданчика у Луцьку «виріс» паркан. По тому виконавчий комітет ухвалив рішення зупинити скандальне будівництво. З цього приводу мешканці запевнили, що вийдуть на вулиці і не дадуть відібрати у них двір.

Аби врегулювати питання та встановити стосунки добросусідства, депутат Богдан Шиба запропонував Проект рішення, відповідно до якого забудовника мали б змусити дослухатися до лучан.

«Виникла проблема на вулиці Стрілецька з будівництвом багатоквартирного будинку. Зараз будівництво займає частину прибудинкової території, де мешканці хотіли зробити дитячий майданчик. Зауважу, нещодавно мешканці будинків біля скандальної забудови провели збори й сказали, що не дозволять зробити доїзд до новобудови через їхню вулицю. Крім того, зваживши на те, що забудовник зайняв частину прибудинкового майданчика, йому потрібно взяти участь у побудові самого майданчика, виділивши на це кошти», - розповів депутат.

Та додав, якщо цього разу не врахувати думку людей, то конфлікт загостриться.

Підтримати цей проект закликав і депутат Павло Данильчук.

«Забудовник отримав земельну ділянку для спортмайданчика і змінив її цільове призначення під будівництво. Наголошу на тому, що будівництво ведеться швидкими темпами. Рішення треба приймати зараз, адже якщо шукати справедливості в судах, то будинок зведуть, а містян лишать зі своєю проблемою наодинці», - закликав до підтримки обранець громади.

Перед депутатами виступила мешканка вулиці Стрілецька Наталія Калайтанова і наголосила на тому, що дорога через їхній двір нестиме загрозу життю та здоров’ю дітей.

«Ми просимо, аби власник зробив заїзд від залізничної колії, а не через наш двір, бо у нас є нечуючі діти, з ДЦП, інваліди. Якщо ж будуть їздити двором машини, то куди нам дівати дітей, де їм гуляти: чи під машинами потім шукати? Тому ми просимо аби не їздили машини нашим двором, попрошу від депутатів людяності», - звернулася лучанка.

Втім, депутат Андрій Козюра висловив думку, що Луцька міськрада не має повноважень ухвалювати таке рішення,а всі питання потрібно вирішувати через суд.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПОЛІТИЧНІ ІГРИ В ЛУЦЬКУ, ЯК КНОПКАМИ «ЗА» І «ПРОТИ» ВИРІШУЮТЬ ДОЛЮ МІСТА

Йому заперечив голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

«У нескінченній риториці потрібно визначитися з одним: важливіше права людини, чи комфорт забудовника?! У нас права людини, захист її честі та гідності – це найвище у Конституції. Ми повинні зважити й на те, що будинок, який зводять, не має ще мешканців, значить ми маємо підтримувати лучан», - наголосив депутат.

Представник забудовника, адвокат Сергій Величко взяв слово та сказав, що бізнесмен не буде виконувати рішення депутатів, а піде по судах.

Так, відбулося голосування щодо цього питання і підтримати лучан зголосилося лише 20 депутатів із потрібних 26 голосів для позитивного вирішення питання. Всього у залі сесійного засідання присутні 36 народних обранців.

Відповідно, рішення «провалили» й мешканці знову лишилися наодинці із забудовником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Зн Показати IP 27 Серпня 2015 15:42
Нехай ідуть до Шелепа. Знаний народний контроль звісно допоможе і все вирішить
Анонім до Зн Показати IP 27 Серпня 2015 16:46
Він візьметься координувати,контролювати та вчити будь кого та будь що...АЛЕ ТІЛЬКИ НЕ ДАРМА.
аяяй Показати IP 27 Серпня 2015 15:43
Певно треба пiдключати ПС або ДУК
XXX до аяяй Показати IP 28 Серпня 2015 00:00
Вони зайняті кришуванням більш прибуткових справ. Типу бурштин, контрабанда і т.д.
Павло Показати IP 27 Серпня 2015 16:05
Ви крім гавкання ще шось вмієте? Допоможіть людям, а то паркан виросте завтра у вашому дворі. Місьрада тільки землю вміє виділяти, а далі хоч повінь. Козюрі аби буратіно працювало... Вибори скоро ... Обранці дружно з бігбордів хто "богатий", бідніші на зустрічах різних будуть обіцяти щастя. Не забудьте нагадати їм про зроблене. Можливо в когось шкіра біля ока змінить колір:)
НУ звісно Показати IP 27 Серпня 2015 16:18
Тамс ще цим олопів невистачає
1111 Показати IP 27 Серпня 2015 17:04
завтра 28.08.2015 о 14,00 буде відкриття меморіальних дошок на честь загиблих героїв Войчук О. та Прокопчук В. на стіні будинку де вони проживали б-р дружби народів 2.
Мешканець Показати IP 27 Серпня 2015 17:23
Пороздабть різним ур*дам землі, а потім "думають як владнати". Дупою думаєте "панове" дупутати.
Мешканець Показати IP 27 Серпня 2015 19:56
Там постійно їздять машини в енерго-центр, то вони не заважають, власний транспорт теж не заважає, трішки далі стоять навпроти два будинки і нормально уживаються з одним вїздом, території щоб гуляти там достатньо, всм вистачить.
123 до Мешканець Показати IP 28 Серпня 2015 09:10
В енерго-центр машини їздять одна в місяць, хватить з нас мусорних баків і самої мусорки ,що після не потрібно асфальт мити, бо смердить,не можна вікон відкрити,це мусор з 10 будинків. А куди новий будинок буде мусор виносити,знову людям під вікна.
він Показати IP 27 Серпня 2015 21:06
Спочатку з подач самопомочі забудовника обгадили з усіх сторін , зробили бандитом і злодєм а тепер просять дитячий майданчик.гроші на майданчик пішли адвокату.
111 Показати IP 27 Серпня 2015 21:41
Забрати спортивний майданчик забудовником - це справедливо?! Двір перенасичений забудовами, тільки цього будинку там і не вистачає. Та й цікаво, хто захоче жити в тому будинку? Ні нормального доїзду, ні нормального подвір'я, ні нормального краєвиду.
Хлоп Показати IP 28 Серпня 2015 11:47
А чому голова депутатської групи Новий Луцьк пан Андрій Осіпов від імені лучан, громади не подасть в суд на забудовника? Ганьба депутату та Новому Луцьку! Підтримайте лучан ділом, а не словами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus