USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.55 39.85
  • PLN 9.65 9.85

У Раді хочуть визнати геноцид Польщі щодо українців

4 Серпня 2016 08:17
Верховній Раді пропонують визнати дії міжвоєнної Польщі на території України геноцидом.

Позафракційний народний депутат Олег Мусій пропонує Верховній Раді встановити 24 березня Днем пам'яті про українців – жертв геноциду, вчиненого Польщею в 1919-1951 роках.

Відповідну постанову він зареєстрував 3 серпня та опублікував її на своїй сторінці у Facebook.

"Сьогодні я зареєстрував проект Постанови про вшанування пам'яті жертв геноциду, вчиненого Польською державою щодо українців у 1919 - 1951 роках (№5012). Правда має бути вичерпною. Правда не може бути однобокою. Уроки історії мають бути визубрені усіма. Це щеплення від повторень", – йдеться у повідомленні нардепа.

ЧИТАТИ ЩЕ: НЕВІДОМА ВІЙНА: ЧОМУ ТАК ВАЖКО ПОДОЛАТИ УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКИЙ КОНФЛІКТ

"Історія українських земель під владою Другої Польської Республіки і Народної Польщі – це історія несправедливості, гноблення, утисків, репресій – історія геноциду українського народу, системно і послідовно вчиненого Польською державою", - вказується в проекті постанови, яку зареєстрував Мусій.
Нагадаємо, 22 липня польський Сейм ухвалив резолюцію, якою встановив 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, що його вчинили українські націоналісти проти громадян Другої Речі Посполитої в період Другої світової війни.

Довідково:

Волинська трагедія - продовження українсько-польської війни. Розпочалась після проголошення ЗУНР ще 1918 році. Бажання українців мати власну державу не сподобалась полякам. Європа ж виступила на їхньому боці. А згодом і більшовики визнали за Польщею цю територію. Все завдяки спільним військовим діям українців і поляків. І саме на цвинтарі, куди йшли українці з ходою, спочивають ті, хто допоміг полякам здобути незалежність. Втратою своєї. І саме біля нього, за іронією долі, польські націоналісти вимагали від українців покаяння за 1943 рік. Як і тоді, так і зараз, Кремль лише потирає руки. І чекає поки українці, і поляки розсваряться, кажуть наші історики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
акакій Показати IP 4 Серпня 2016 08:37
не треба нагнітати і так напружені відносини з Росією, конфлікт з Польшею їй тільки наруку
Анонім до акакій Показати IP 4 Серпня 2016 11:14
Мусій правильно зробив. Якщо є хворі люди. То треба відповідати аналогічно. В реальності поляки здійснювали злочини проти народу України. УПА ж зачистили лише у відповідь від панів Галичину і Волинь
треба Показати IP 4 Серпня 2016 09:04
Не треба дратувати москалів, які захоплюють Крим, не треба стріляти у відповідь по бурятах на Донбасі, не треба гнівити поляків. Треба просто здатися. А територію поляки з кацапами самі якось уже поділять. Хіба це вперше.
Шаріков Показати IP 4 Серпня 2016 09:07
Нема шо робити депутатам?
неповноцінним розумо Показати IP 4 Серпня 2016 09:20
Хохли давйте станемо на коліна і будемо вибачатися перед усіма окупантами на усі чотири сторони світу. Онучи ви тоді будете а не нація, майте гордість більшу чим ваші діди і батьки, щоб ваші внуки пишалися вами . Тільки чомусь німці не вибачаються перед поляками за міліони знищених поляків, а скоріше самі поставлять їх раком, а росіяни взагалі поставлять їх на вуха. Слава Україні!
Водій 2 Показати IP 4 Серпня 2016 09:24
Таке враження, що живемо у мирі і злагоді, і в багатстві, і війни нема і за 1 грн платять 25 доларів. Невже нема якихось більш важливих питань, які варто ставити у законні рамки??? Ці депутати вже як та кістка у горлі. Страдають. Оце на днях вичитав що відмінили допомогу по догляду за дитиною до 3-ох років.; підняли заробітну плату міністрам та депутатам; знову тарифи виросли; обмежили навіть більш жорсткіші умови для субсидій. .... А може нах тих депутатів??????? ДЛя чого нам їх так багато? .... Польща дружня країна, напевно найблища до нас. Да були в історії червоні плями між Україною та Польщею. Але ж пережили. Давайте залишемо ці питаннядля істориків а депутати повинні працювати на благо держави.А не займатись маразмом.
тракторист до Водій 2 Показати IP 4 Серпня 2016 11:03
Витрати скорочують, бо казна порожня, а не того, що приймають політичні закони. А на похилий тин і кози скачуть. Спочатку поляки визнали геноцид своєї нації на українських землях, а завтра, як проковтнемо, скажуть контрибуцію платити. Ще менше грошей буде, і ще "дурніші" закони депутати прийматимуть. Бо шо дєлать7
так Показати IP 4 Серпня 2016 09:39
"Історія українських земель під владою Другої Польської Республіки і Народної Польщі – це історія несправедливості, гноблення, утисків, репресій – історія геноциду українського народу
таки так Показати IP 4 Серпня 2016 09:52
Правильно, пересваріться з усім світом, покажіть свій дурний гонор. А потім кричіть, що кругом "зрада" і всі вороги неньки. Тьху, нерозумні.
Вова до таки так Показати IP 4 Серпня 2016 10:29
Таки да право на гопор мають лише поляки? а хохлам?
забужан Показати IP 4 Серпня 2016 09:55
диму без вогню не буває(волинська трагедія показує це)- українці постраждали не менше поляків-їх поляки також і вбивали ,і різали ,і наостанок депортували ,загарбавши все їх майно собі -тому так все сталося .нинішні покоління повинні просто знати правду з обох сторін, і ми маємо право вшанувати ці жертви українського народу ,
Водій 2 Показати IP 4 Серпня 2016 10:22
Кпаще піти в церкву і поставити свічки за упокій померлих та за здоров"я живих. а не переводити в площину політики. Польський сейм зрубив дурницю. Наші плугдепутати як малі діти, яким показали палець і вони мають тим же відповісти. Хай приймаютьзакони які потрібні для економіки, на підтримку грн., на підтримку військово-промислового комплексу, та й банально простих солдатів. Чому люди скидаються на тепловізори??? Чому держава не забезпеує.
Леонід Показати IP 4 Серпня 2016 12:51
А що вже Путін буде радіти...!!! Такого подарунку він і у снах не бачив ! Українці з поляками пересварились...!!! З таким проектом,в сьогоднішній ситуації,може вийти тільки засланий козачок з Росії.
забужан Показати IP 4 Серпня 2016 15:09
Спікер Польського Сейму Карчевський сказав, що тільки розмови можуть дати надію на порозуміння з українцями на тему спільної історії. Спікер додав, що Польща мусить говорити правду про Волинський злочин і прийняття постанови польським парламентом було свідченням цього. "Треба йти до істини. Ми зробили сміливий та рішучий крок, бо те, що зробили українці, було геноцидом", - сказав він. Проте він категорично проти говорити про Польські злочини над українцями - ну чому ! Адже тільки так можна перестати жити минулим . Ні нинішні українці ,ні нинішні поляки не повинні нести відповідальність за злочини держав ,яких уже давно нема !Тільки усвідомлення помилок з обох боків дасть спокій нинішнім поколінням.Тільки так народиться істина.
404 Показати IP 4 Серпня 2016 20:28
А може просто потрібно бути більш розумними і визнати, що робити святих з бандерівців не слід? Пересварилися зі Сходом країни, бо ті не визнають бандерівців, пересварилися з поляками, бо для тих це болісне питання, ось зараз вже євреї починають протестувати... І все рівно вперте " Бандера - герой!" Ну давайте далі робити дурниці, подивимось що ще про нас скажуть, що ще зроблять.. Бо ми не хочемо інших чути, чому хтось має забувати свою трагедію?
Ая Показати IP 4 Серпня 2016 22:18
Прошу, шоб хтось заперечив те що я вже не один раз стараюсь донести українцям які миайже не чули про злочини поляків проти українців. Отже якщо маєте докази польської невиновности пишіть і докажіть: хочу донести і до всезнайків, те що якщо були якісь конфлікти, то українці ніколи не нападали на поляків на польскіх землях. Українці ніколи не пацифікували поляків так як це робили 1930 року на Волині і в Галичині. Українці не розбивали польських крамниць, так як то робили поляки-розбивали крамниці, викидали все на підлогу: муку, цукор, поливали нафтою і іншим брудом. Як виглядала та Пайифікація описано у книжці: "На вічну ганьбу Польші...". Книжку можна знайти в інтернеті. Українці ніколи не руйнували польських християнських святинь, так як то у 1938 робили ляхи, які вийськовими загонами рознесли 180 церков на полісі і холмщині, тільки 180 церков яких не будували-це доказ польського християнізму. Українські військові загони не тероризували польського мирного населеня так як то робили "польські герої" з понад 350 000 польскої армії, розбитої у 1939 німцями. Ця непобедима - НЄЗВИЦЕНЖОНА опинилася вже у вересні 1939 на Волині і в Галичині. Днями німці грабували українське населення - вимагаючи контингенту, а ночами приходили польські обдерті і голодні недобитки і теж вимагали, чи просто грабували все що в руки попало, при нагоді мордуючи мирне населення. Що мав робити у такій ситуації український селянин? Зрозуміло що мусив захищатись чим попало, в нього зброї не було, тоді у рух пішли вили, граблі та сокири. Тоді і народились перші загони Боровця, які з часом Х.1942 переродились в УПА. Це так коротко, а треба нам зупинитись теж і на тому що 17.ІХ. 1939 зі сходу пийшов АСВАБАДИТЕЛЬ і так само як і німець а може ще гірше бо почав організацію совхозів і колхозів і був голодний. При тому москалі почали депортацію громадян бувшої Польщі у Сибір. Вивезено там біля 1 300 000 людей, поляки на цю тему і словечком не гомонять. Чомусь тільки вроджений шовінізм підказує їм знущатись над українцями і всі навіть надумані історії навязують українцям. Нині вже годі подати приблизно скількі то поляків вбили бандерівці, але мушу признатись що як не шукав і питав де є похованя тих жертв-у відповідь глуха ніч, но знаєш, но розумієш но і но....Мушу добавити і те, що на Волині і в Галичині польська розбита армія преродилась в нині ГЕРОЇЧНУ АК -Армія Крайова. Яку кормив дальше український селянин. Може хтось з вас знає де є могили вбитих українцями ляхів... підкажіть. Занесу квітку і голову схилятиму над трагічно померлими...... А Порошенко заради офшорів хилить голову і вибачаєтся за те, чого українці не зробили....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus