USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Ратневі відзначили День села

26 Липня 2018 23:49
У селі Ратнів Луцького району у 21-й раз відзначили День села. На свято завітав депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Олександр Омельчук.

Жителі Ратнева відзначили 461-шу річницю першої писемної згадки про село. І цією датою вони неабияк пишаються, адже у селі залишилися чимало пам’яток історії та культури, які давно стали своєрідною візитівкою краю, повідомила прес-служба УКРОПу.

Здається, що про давні поселення різних археологічних культур, виявлених на околицях села тут може розповісти навіть дитина. Ще одна окраса села – величний храм Святої Параскеви. Однак, найбільше славлять село, аж ніяк не пам'ятки археології, які неодноразово привертали увагу світової спільноти, а активні та працелюбні жителі. Як відомо, хто наполегливо працює, той і гарно відпочиває. Мабуть, тому і свято вдалося на славу.
Задовго до початку концерту у приміщенні Народного дому «Просвіта» ніде було яблуку впасти. Глядачі з особливим трепетом зустрічали виступи місцевих колективів. Так, жителів села розважали родина Мартинюків, Вікторія Щербачук, Маргарита Мураш та тріо «Струни Ратнева». З вітальним словом звернувся депутат Волинської обласної ради Олександр Омельчук.

«Щасливий розділити разом з вами радість свята, бо знаю, що такі теплі зустрічі дарують силу та наснагу працювати і жити. Переконаний, що ідучи дорогою випробувань перед кожною людиною стоїть завдання – не розгубити людського, не втратити життєвих орієнтирів, не відірватися від землі, від того краю, де ти народився і зріс. Тому особливо приємно бачити так багато дітей, молоді, які живуть та працюють у рідному селі. Лише так село зможе стати багатим на талановитих людей, на справжніх професіоналів, на людей честі та гідності, а за ними, як відомо, майбутнє. І голова Волинської обласної ради Ігор Палиця, і депутат облради Вячеслав Рубльов, і багато інших укропівців роблять усе можливе, аби так було у кожному волинському селі», – зазначив депутат.
Крім цього, школа села отримала у подарунок від Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» телевізор. Вчитель початкових класів Ірина Савчук переконана, що нове обладнання сприятиме покращенню рівня знань учнів.

«Ми живемо у час новітніх технологій, коли дітей усе складніше зацікавити традиційною подачею матеріалу, а тому ми, учителі та батьківський колектив, поставили перед собою завдання – зробити уроки цікавішими, докласти усіх зусиль, щоб діти були більш вмотивованими. Рішення знайшли швидко, а от реалізувати його самотужки нам було не під силу. Вирішили звернутися до Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», бо ми уже мали змогу співпрацювати: у Ратневі за сприяння Фонду встановили дитячий майданчик. І результат не змусив себе довго чекати. Для сільської школи така підтримка надзвичайно важлива», – зазначила Ірина Савчук.
Своєю чергою, представник районної парторганізації УКРОПу Тетяна Кучер висловила сподівання, що співпраця Фонду Ігоря Палиці та громади села Ратнів й надалі буде плідною та результативною.

«Навіть найскладніші, здавалося б, питання можна вирішити, коли громада націлена на результат. Найголовніше, щоб ваш ентузіазм та жага змінювати життя у селі на краще лише міцніли, а результати співпраці із Фондом Ігоря Палиці та депутатами-укропівцями сприяли розвитку та добробуту громади», – підсумувала Тетяна Кучер.

Тим часом у Народному домі «Просвіта» ще довго не стихала музика. Святкову програму завершили виступом гурту творчої компанії «Скарбниця свят» – «РУСА КОСА».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Рать Показати IP 27 Липня 2018 08:11
А Шумський вже не в темі?
Olena Показати IP 28 Липня 2018 15:39
Шумський В. А дав для людей і зробив для села на мільйони. Наприклад, в день села подарував учням першого класу меблеву стінку і телевізор. Тільки на сцену він його не понесе, бо добрі діла робить мовчки. Тому й авторитет має.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus