USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

У районі Пісків бойовики використовують «кочівні» танки й новітні приціли

14 Квітня 2015 12:59
У районі Пісків у вихідні бойовики використовували "кочівні" танки й, імовірно, нові російські "нічні" приціли, - інформує Українська правда.

Про це пише організатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 14 квітня у Facebook.

Він наголошує, що "російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують обстріли позицій українських військ і цивільних об'єктів, активно використовуючи, крім стрілецьких озброєнь, і системи озброєння, які мали відвести від лінії розмежування сторін згідно з Мінськими домовленостями".

"Зокрема, упродовж 12-13 квітня (за 2 доби) терористами для обстрілів і збройних провокацій використовувалися 120-мм міномети, 122-мм артилерія (гаубиці Д-30 і САУ 2С1 "Гвоздика"), бронетехніка (танки Т-72БА, Т-64Б, а також ББМ - БМП-2, БТР-80)", - пише Тимчук.

Крім того, згідно х даними ІС, використовуються станкові протипіхотні й протитанкові гранатомети (АГС-17, СПГ-9), крупнокаліберні кулемети й зенітні установки (типу ЗУ-23-2)

"У ніч із 12 на 13 квітня в районі населених пунктів Піски й Водяне позиції українських військ атакували "кочівні" танки терористів (раніше дані позиції обстрілювалися БМП-2 бойовиків з 30-мм автоматичних гармат, працювала вогнева група з 3-х БМП-2)", - пише Тимчук.

"Судячи з точності й дальності стрільби, бойовиками застосовувався Т-72БА з новими російськими "нічними" прицілами, висування на вогневу позицію й подальший відхід прикривали вогнем танк Т-64Б і зенітна установка ЗУ-23-2", - зазначає він.

Тимчук додав, що 13 квітня бойовики неодноразово накривали мінометним вогнем позиції українських військ у районі Пісків (у тому числі зі 120-мм мінометів), Авдіївки, Широкиного, Гранітного, Опитного й шахти Дутовка (зафіксовано застосування БМП-2 і БТР-80).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus