USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У РФ готуються до нової хвилі мобілізації. Під прицілом військкоматів – жителі Москви

18 Січня 2023 19:59
Нова хвиля мобілізації в рф характеризуватиметься підвищеною увагою до населення «центральних регіонів».

Про це інформує ГУР.

Зокрема на підприємства столиці рф прибувають групи співробітників військкоматів для проведення агітаційних заходів серед працівників. Заходи супроводжують моральним тиском, залякуванням людей.

Найбільше воєнкомів цікавлять чоловіки віком 40-55 років, які відслужили строкову службу в армії та мають певні військові спеціальності.

Читати ще: У Росії готуються до нової хвилі мобілізації в січні, – Генштаб

Посилюється агітаційна робота, спрямована на іноземних громадян (зокрема мігрантів з колишніх республік срср): чоловікам призовного віку, які звертаються в органи влади для отримання громадянства рф, пропонують підписати контракт на проходження військової служби. Після цього питання надання громадянства закривається автоматично.

Власників комерційних підприємств та приватних підприємців змушують робити «добровільні» пожертви на користь збройних сил рф (подекуди розміри таких поборів сягають кількох мільйонів рублів).

Читати ще: Росія планує створити двомільйонну армію

У москві формують «добровільні» групи з трьох-п’яти людей для патрулювання центральних вулиць, площ, місць поблизу станцій метро та великих торгових центрів. Їхнє завдання – запобігати можливому скупченню людей задля недопущення можливих акцій протестів. Відповідно до отриманих інструкцій, «підозрілими» вважаються будь-які групи понад 20 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus