USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мобілізованим в РФ бракує ліжок, їжі, форми та грошей, а поліція готується до придушення майбутніх протестів

4 Жовтня 2022 14:33
У рамках проведення мобілізаційних заходів на території Омського танкового інженерного інституту планували розміщення 6000 осіб. Втім до 30 вересня до інституту фактично прибуло 9000 мобілізованих. Було повідомлено, що до 1 жовтня має прибути ще 2000 осіб.

Керівництво закладу не має можливості забезпечити цей особовий склад навіть мінімальними умовами для проживання та харчуванням, інформує Головне управління розвідки.

Немає спальних місць, не вистачає вбиралень, у приміщеннях відсутнє опалення. Вночі температура повітря опускається до мінус 6. Серед мобілізованих багато хворих, яким не надають медичної допомоги. У зв’язку з цим новоприбулих відправляють до Єкатеринбурга, але там ситуація аналогічна. До того ж, більшість мобілізованих не отримали військової форми з формулюванням – «не вистачило».

Читати ще: «Зараз не 1812, 1914 або 1941 рік»: в ISW назвали промахи Путіна щодо «спецоперації» та мобілізації

Військовий комісар центрального та сеймського округів Ігор Ясько повідомив командуванню про значні складнощі при проведенні мобілізації. Подібні заходи не проводили з 1941 року, і адміністративна система просто не готова до виконання поставлених завдань. За його словами, люди відключають домофони та не відчиняють двері. У результаті 27 вересня зі 170 повісток було вручено лише 16, а 28 вересня зі 180 – 10.

У Брянській та Курській областях мобілізовані змушені самі купувати форму та спорядження. При цьому власники воєнторгів різко підвищили ціни, що спричинило масове невдоволення та скарги.

Читати ще: Мобілізація в Росії: невідомий вистрелив у воєнкома, він помер. Відео

У Бурятії наростає невдоволення повальною мобілізацією. Зокрема в селі Баргузін мобілізували навіть тих чоловіків, які взагалі ніколи не служили в армії. Усіх мобілізованих відправили до адміністративного центру Борзя Забайкальського краю. З’ясувалося, що на пункті збору відсутні теплі речі, тож мешканці села були змушені збирати «гуманітарну допомогу» для мобілізованих односельчан.

Читати ще: Мобілізованих росіян кинуть на війну майже без підготовки, – британська розвідка

Загалом, робота військкоматів у РФ – хаотична. Відповідні посадові особи, намагаючись виконати план часткової мобілізації, видають повістки незалежно від віку, стану здоров’я та наявності військового досвіду. Виникли суттєві проблеми із грошовим забезпеченням і мобілізованих, і військовослужбовців-контрактників.

Частішають випадки невиплати грошових винагород, збільшується кількість звернень до суду та прокуратури з метою отримання обіцяних виплат. Разом з тим, за можливість ухилення від мобілізації вимагають хабарі до 500 тисяч російських рублів.

Щоб приборкати чергові антимобілізаційні протести поліція РФ активізує підготовку нових підрозділів «особливого призначення».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
1234 Показати IP 4 Жовтня 2022 17:36
рф країна рабів і неандертальців

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus