USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Побили знімальну групу телеканалу «Рівне 1»

22 Жовтня 2015 16:19
Прикрий інцидент за участю місцевих журналістів стався у Рівному вчора, 21 жовтня. Під час зйомок сюжету постраждали оператор та журналіст ТРК «Рівне 1» Артем Лаговський та Катерина Мункачі. Знайти винних взялись колеги знімальної групи. Тим часом у міліції відкрили кримінальне провадження за фактом навмисного перешкоджання журналістській діяльності. Про це повідомляє «Преса України».

Під час зйомок сюжету на вулиці Мірющенка у Рівному невідомі особи у темному одязі стали перешкоджати оператору та журналісту місцевою телекомпанії «Рівне 1».

«Наша знімальна група працювала відкрито. Один з представників групи тітушок, які називали себе новими власниками будівлі, напав на нашого оператора Артема Лаговського. Спочатку окропив його невідомою речовиною з газового балончика, а потім почав душити», - розповідають журналіст ТРК «Рівне 1» Дмитро Леонтіюк. Журналіст також повідомив про те, що після інциденту Мункачі та Лаговський написали заяву на ім'я слідчого міськвідділку міліції. Самі ж працівники телеканалу кажуть, що злочин варто кваліфікувати за статтею 171 ККУ (перешкоджання законній професійній діяльності журналіста).



Тим часом у обласному МВС по обіді, 22 жовтня, прокоментували ситуацію: «Із приводу конфлікту на вул. Мірющенка, 32 до міліції надійшло 21 жовтня шість повідомлень. На місце події виїжджала слідчо-оперативна група. Працівники міліції вжили необхідних заходів для забезпечення правопорядку. Рівненським МВ УМВС за заявою оператора телекомпанії відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України (перешкоджання законній діяльності журналістів). Триває досудове розслідування». Варто відзначити, що місцеві журналісти вже зібрались під стінами будівлі Рівненського обласного управління МВС. Працівники ЗМІ вимагають негайного та неупередженого розслідування справи, адже подібний випадок в місті стається не вперше.

Про стан постраждалого телеоператора Артема Лаговського поки нічого не відомо.

Нагадаємо, під час відеозйомки на вулиці Мірющенка, 32 у Рівному щодо розподілу майна, невідомі особи перешкоджали професійній журналістській діяльності знімальної групи. Відповідно до ухвали суду будинок за вказаною адресою був відчужений банком за несплату кредиту та проданий іншій особі. Державна виконавча служба неодноразово намагалася примусово виселити родину, однак щоразу стикалися із супротивом. Черговий конфлікт стався 21 жовтня. Висвітлити процес розподілу майна знімальну групу телеканалу запросили безпосередньо його мешканці. Під час здійснення відеозйомки на подвір’ї до приватного житлового будинку під’їхав автомобіль «Опель Віваро», з якого вийшло майже десять чоловіків спортивної статури в капюшонах. Один із них, проходячи повз, штовхнув оператора. У цей момент інший чоловік попрямував до будинку, де пошкодив електрокабель. Оператора, під час зйомки, тітушки почали душити. Перед застосування сили в очі Лаговському пирснули невідому речовину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанин Показати IP 22 Жовтня 2015 20:58
ось чого у нас ніколи не приймуть закон про зброю... адже не можна буде над людьми знущатись..
Анонім до лучанин Показати IP 23 Жовтня 2015 09:19
Дурик, пока ты достанешь свой ствол, нападающий тебя пристрелит из своего и будет прав с юридической точки зрения. объясняя это тем, что ты ему угрожал оружием.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus