USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У родини, яка споживала солодощі з луцького супермаркету – підозра на сальмонельоз

30 Травня 2017 16:45
Після родинного обіду в селі Ратнів Луцького району виникло харчове отруєння під час якого постраждало 2 сім’ї – двоє дорослих та 5 дітей у віці від 2х до 18 років.

Всі лікуються у інфекційному відділенні, за результатами лабораторного обстеження у хворих є підозра на сальмонельоз.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного лабораторного центру МОЗ України.

Нагадаємо, сім’я із Луцького району звернулася до медиків зі скаргами на підвищення температури тіла вище 39 градусів, нудоту, блювоту, головний біль, загальну слабкість. Постраждалих було семеро осіб, серед яких - троє дітей. Зі слів потерпілих, напередодні ввечері уся родина споживала кондитерські вироби, придбані в одному із супермаркетів Луцька.

Як інформують в обласному лабораторному центрі, цей випадок захворювання сальмонельозом є вже другим за останній місяць. Попередній випадок побутового сальмонельозу виник в Горохівському районі після родинного святкового обіду. Встановлено, що причиною захворювань став приготовлений в домашніх умовах майонез з використанням сирих курячих яєць. До речі, сальмонела виділена з сирих яєць при лабораторному їх дослідженні.

Захворювання на сальмонельоз, рівень якого в області зростає, стало серйозною загрозою епідблагополуччя населення. За даними факторного аналізу проведеного фахівцями лабораторного центру, лише в 2016 році на цю недугу в області захворіло 274 особи, 21% з них пов’язують захворювання з вживанням м’ясних продуктів, 40% — з вживанням яєць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Та Показати IP 30 Травня 2017 17:01
б...ть, може скажете нарешті в якому wt супермаркеті, чи хай все місто перетруїться?!!!
Алла Показати IP 30 Травня 2017 18:39
Щось тут не те... Якби продукти з луцького супермаркету, то і в самому Луцьку були б випадки захворювання..
лучанин Показати IP 30 Травня 2017 21:23
це точно,щось тут не те.Може до цукерок щось зїли.Хто знае чим вони запивали .Я знаю що збудники інфекції живуть в мясі птиці молоці в яйцях в маслі,а в цукерках не чув.Може там мухи ті цукерки обліпили.Скоріш всього хочуть збрити з магазину бабло
Анонім Показати IP 30 Травня 2017 23:16
та вони поки довезли того тортіка з луцька до ратного та ще там до вечора десь на підвіконні полежав - от вам і результат
Марія Показати IP 31 Травня 2017 16:06
Головне правило з дитинства : прийшовши додому в першу чергу роззуйтесь та помийте руки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus